Boventoon hekelt gebrek aan duidelijkheid

Patrick Demarest

16/01/2021
vereniging

Andy Vanbeveren en Veerle Catteeu van relaxatiecentrum Boventoon zijn teleurgesteld en ontgoocheld omdat de communicatie van het Overlegcomité o zo onduidelijk is. Hun verhaal kan evenzeer doorgetrokken worden naar andere sectoren. 

Workshops januari

Andy Vanbeveren: "Beschaamd, vermoeid, ongeloof, ontgoocheld en ja, een tikkeltje kwaad. Zo voel ik mij nu.
Van in december zijn wij ons aan het informeren of de workshops in januari mogen doorgaan. We kregen een 'ja' van de juridische dienst van Unizo.
Vorig weekend opnieuw via mail aangevraagd of er ondertussen niks veranderd was. Maandag netjes een mail terug met het antwoord dat het kon doorgaan op voorwaarde dat alle corona-maatregels voor handelszaken gerespecteerd worden: 1pers/10m², handjes wassen en ontsmetten, materialen ontsmetten, mondmaskers op,.... Kortom de usual.
Mooi alles opgeruimd, gepoetst, voorbereid, materiaal aangekocht... we waren er klaar voor.
Nu ontvingen we gisteren van een deelnemer ook een officiële mail, van Vlamo dit keer, dat onze workshop niet zou kunnen.
Een telefoon en uiteindelijk ook weer een antwoord (op mail) van Unizo, gisterenavond, liet weten dat de wet, de regelgeving, op 2 manieren kan geïnterpreteerd worden. En dat dit opnieuw wordt voorgelegd aan de officiële instanties.
M.a.w., met schaamrode wangen gisteren alle deelnemers opgebeld om te zeggen dat de workshop van morgen toch niet kan doorgaan.
En ook de geplande workshops van komende 3 weekends niet.
Wekenlang duurt deze teistering. Een wel en nietes-spelletje voor tal van getroffen sectoren.
Gisteren nog een goedbedoelde mail ontvangen van stad Torhout om de handelaren te informeren dat wie nog take-away of click and collect doet, zijn overheidssteun kan kwijt raken. Steun die hard nodig is.
Diezelfde verwittiging had ik al verschillende keren gelezen via nieuwsbrieven, FB-berichten, sites, gehoord op de radio deze week, enz.
Terwijl dat die nieuwe regel ondertussen alweer van tafel werd geveegd voor de maand februari.
Aan de MENSEN VAN HET OVERLEGCOMITE:
wees a.u.b. eens duidelijk met de info.
Als de juridische diensten, steden en gemeenten en andere officiële instanties niet duidelijk kunnen uitmaken wat nu de regels zijn en wat wel en niet kan, wie dan wel?
Aan de MENSEN VAN HET OVERLEGCOMITE:
geef ons perspectief!
Mijn loon kunnen jullie afnemen, mijn motivatie tijdelijk wat afkoelen, maar het vuur en precies de passie die leeft in mijn ziel... die is van mij.
Jullie krijgen ons niet klein!"