Brouwerij Houtlands Brouwers werd uitgebreid

Patrick Demarest

16/02/2022
Bedrijf

Bart en Johan van Houtlandse Brouwers blijven verder investeren. Om aan de stijgende vraag te kunnen voldoen, werden een grotere brouwketel en grotere fermentatieketels geïnstalleerd. Iedereen kan die gaan bekijken op 26 februari, verkoopzondag in de brouwerij.

Bart: "Na zes weken verbouwen, aanpassen opnieuw aansluiten, konden we, drie weken later dan voorzien, eindelijk weer de brouwerij opstarten. Vanaf nu brouwen we op 700 liter in plaats van 200 liter en zijn 4 kleine fermentatieketels van 250 liter, vervangen door 3 grote ketels van 850 liter. Zo hopen we in de toekomst meer voorraad en stock op te bouwen! Ondertussen brouwden we met ons Houtlands Blond, het eerste bier van 2022."

Verkoopzaterdag op 26 februari

"We voorzien op zaterdag 26 februari opnieuw de opstart van onze tweewekelijkse verkoopzaterdagen in de brouwerij (iedere 2de en 4de zaterdag van de maand). Ondertussen kan wel al gebeld worden indien iemand zonder bier komt te zitten, we hebben nog een kleine voorraad. Op zaterdag 26 februari kan iedereen de nieuwe brouwerij bekijken en geven we ook aan iedere klant een glaasje om onze nieuwe testbieren te proeven die in de loop van 2022 op het programma staan. Feedback is belangrijk voor ons!!"

Houtlandse Brouwers
Onze Lieve Vrouwstraat 2
8820 Torhout
0479 30 69 03