Campagne #Smeerem

Patrick Demarest

24/06/2022
Actua

Sport Vlaanderen, UZ Brussel, de VUB, de Stichting tegen kanker en Gezond Sporten organiseren de campagne #smeerem. Torhout gaat graag in op deze campagne en wil mensen beschermen tegen zonnebrand. Daarom is er nu op het sportstadion, ter hoogte van het tennisveld/beachzone, een automaat aanwezig met zonnecrème.

Veel mensen sporten buiten, denk maar aan lopen, voetbal, atletiek, beachvolley, skeeleren, tennis… Heel vaak vergeten sporters dat ze bij hoge UV-index kunnen verbranden.  Door goed te smeren met een zonnecrème met factor 50 ben je beschermd tegen deze hoge UV zonnestralen. 

Als gemeente bieden we in samenwerking met Sport-Vlaanderen een concrete oplossing aan.  Op het sportstadion, ter hoogte van het tennisveld/beachzone is er een automaat aanwezig met zonnecrème waar sporters ter plaatse gebruik kunnen van maken. 

Op advies van Gezond Sporten en de dermatologen werd dit jaar gekozen voor een zonnecrème met factor 50.

"Om huidkankers, vroegtijdige veroudering van de huid en andere huidproblemen te voorkomen, roepen we iedereen op om voldoende te smeren voor en tijdens het sporten", zegt de schepen van sport, Rita Dewulf

Daarnaast hebben alle stadsdiensten die activiteiten voor kinderen aanbieden tijdens de zomer aandacht voor bescherming tegen zonnestralen en hitte.

Bij hoge temperaturen wordt alleen buiten gespeeld en gesport in de schaduw of met een petje op.  Alle begeleiders beschikken over een voorraad zonnecrème met hoge beschermingsfactor zodat ze de kinderen regelmatig kunnen laten smeren en bij hoge temperaturen hebben we er aandacht voor dat de kinderen voldoende drinken tussen door.