Changez! en probeer duurzamer te leven

Patrick Demarest

09/03/2016
vereniging

hand_nature

Changez! is een gratis gebeuren dat doorgaat op zondag 20 maart in het diocesaan centrum van Groenhoeve van 11 tot 18u.
Het zet een brede verzameling streekinitiatieven rond een nieuwe, duurzamere en eerlijkere economie in de kijker.
Wil je meer te weten komen over hoe we als burgers en ondernemers met kleine en middelgrote handelingen duurzamer kunnen leven zonder aan kwaliteit in te boeten? Kom dan zeker af! Leer in verschillende workshops, lezingen, proefsessies en infostandjes bij over hoe we lokaal de economie duurzaam kunnen veranderen.

Changez! probeert lokale en duurzame initiatieven samen te brengen op 1 plaats binnen de regio Torhout, Oostkamp en Zedelgem. De bedoeling is om deze initiatieven in de kijker te zetten en mensen warm te maken om meer duurzaam te leven. Changez! wil de peer-to-peer, maar ook de groene(re) economie dichter bij de mens brengen. Dit via een beursgedeelte, maar ook via natuurwandelingen, tal van workshops waarbij geïnteresseerden zelf aan de slag kunnen en nieuwe duurzame technieken en wijzen kunnen ervaren. Want duurzaam consumeren begint bij elk van ons en hopelijk leidt het tot 'consuminderen'.

Het programma op zondag 20 maart:

11u:  Welkomstwoord ‘Maak de transitie!’ door Frank Slabbinck en opening door TINA

12u. – 18u.: doorlopende beurs, workshops, lezingen, voordrachten, proefsessies, gegidste natuurwandelingen, coZy Corner, internetinitiatieven, wijndegustatie van (vooraf inschrijven €5), bar met biologische biertjes

Meer info op :

https://www.facebook.com/alllezallezchangez

en

http://www.allez-allez-changez.be/