Christine en Marleen nemen Volslankboetiek Sodrie over

Patrick Demarest

30/04/2021
winkel

Vanaf 13 mei zijn Christine Miserez en Marleen Goethals de nieuwe zaakvoerders van Volslankboetiek Sodrie. Zij nemen de winkel over van Mia Vanpoucke die hem opstartte en 28 jaar vol liefde uitbaatte. Mia blijft actief tot zeker eind dit jaar.

(V.l.n.r. Mia Vanpoucke, Marleen Goethals en Christine Miserez.)

De kogel is door de kerk: Volslankboetiek Sodrie blijft bestaan maar krijgt wel andere zaakvoerders.

Mylène

Christine Miserez is 50, afkomstig uit Ninove maar woonachtig in Brugge. Marleen Goethals is 51 en woont in Waarschoot. Beide dames zijn respectievelijk al 11 en 27 jaar Mylène consulente. Waarom dan deze stap?

Christine en Marleen: "Tijdens deze coronatijden konden we alleen online verkopen en belden we geregeld naar elkaar. Wat als we nu eens samen een zaak starten, vroegen we onszelf af..."
Marleen: "Christine wilde rondrijden met een camionette."

Christine: "En Marleen wilde een theehuisje openhouden."

Christine en Marleen: "En toen zagen we via facebook het bericht van Mia dat ze haar zaak overliet. Zou dat iets voor ons zijn? De kennismaking verliep heel vlot en hier staan we dan..."

Niche

Christine en Marleen: "Van nul beginnen, zagen we niet echt zitten maar een bestaande zaak met cliënteel overnemen, dat sprak ons wel aan. En het klikte onmiddellijk met Mia en de niche, volslank, waarin ze werkte."

Een niche die misschien ook minder onderhevig is aan de onlineverkoop...

Mia: "Ik heb geen webshop maar ben wel meer aanwezig op internet. De meeste klanten willen echter passen, voelen en zien of het goed zit. Maar...de verkoop online stijgt ook in onze branche."

(Christine en Marleen, de nieuwe zaakvoerders van Sodrie, maar Mia blijft nog even actief)

Openingsdagen

Op 13, 14, 15 en 16 mei pakken Christine en Marleen uit met hun openingsdagen. De winkel is dan doorlopend open van 10 tot 18 uur.
Vanaf 17 mei zijn er nieuwe openingsuren:
Maandag: 14 - 18 uur
Dinsdag, donderdag en vrijdag: 10 - 18 uur
Woensdag: gesloten
Zaterdag: 10 - 17 uur.

" Nieuw is dat we elke eerste donderdag van de maand uitpakken met een laatavondopening. Dan is de winkel open van 10 tot 20 uur."

Aanbod

"In eerste instantie zullen we de zaak verder zetten zoals ze is", zeggen beide dames. "In de toekomst gaan we ook mikken op een jonger publiek en er komt ook een webshop."
Mia blijft zeker nog actief tot eind 2021.
"Zo kan de overgang perfect verlopen. Ook de collecties ga ik nog mee kiezen."