Circus in de tuin van de Brouckere

Patrick Demarest

21/02/2018
Actua cultuur/onderwijs

Op donderdag 22, vrijdag 23 en zaterdag 24 maart strijkt Circus Ronaldo in de circustent in de tuin van de Brouckere neer. Een voorstelling met warme menselijke humor in een prachtig decor. Aanvang: 20 uur.

In Fidelis Fortibus (letterlijk: 'trouw zijn de dapperen') wacht Danny Ronaldo het publiek eenzaam op in de piste. Als trotse telg van de circustraditie speelt hij deze show dan wel solo, toch staat de clown niet alleen op scène.

Hij is de enige overlevende van het circus. Alle andere circusartiesten zijn begraven onder het zaagsel. Daar ligt de koorddanseres met haar ballerina’s, die versierd zijn met roosjes. Ginds rust Pierrot met zijn blinkende trompet. En daar is het graf van de circusdirecteur, die zelfs na zijn dood nog angst en respect afdwingt. De clown fantaseert dat ze nog leven. De clown geeft niet op en blijft doorgaan, wat er ook gebeurt. Want al zakt de tent in en ben je helemaal alleen, the show must go on…
Danny Ronaldo brengt een bloedmooie voorstelling over eeuwige trouw en oude circustradities. Een grappige, poëtische solo vol nostalgie in een prachtig decor.
Een niet te missen voorstelling voor iedereen vanaf 12 jaar.

De voorstelling viel onlangs in de prijzen in Barcelona als 'beste circusvoorstelling van 2017'.

Meer info en tickets:

Facebookevent: https://www.facebook.com/events/359097501166788/

Website: http://www.ccdebrouckere.be/activiteit/circus-ronaldo-fidelis-fortibus-0