Cityrun en mountainbikeroute

Patrick Demarest

08/02/2021
sport

In het kader van de stadskernvernieuwing werd ook gedacht aan een sportieve invulling.  Het concept cityrun van Sport Vlaanderen zal in het stadscentrum geïmplementeerd worden.  De bedoeling is dat er op de basislus die de verschillende stadstuinen met elkaar verbindt, extra lussen worden uitgetekend op zo'n manier dat mensen die in het stadscentrum wonen, hun deur uit kunnen en een trainingsloopje door de stad kunnen maken op een bewegwijzerd parcours. 

Voel jij of iemand uit jouw vereniging zich geroepen op mee te helpen aan het uitstippelen van deze routes?  Stuur dan een bericht naar sport@torhout.be en ze nodigen je uit naar de volgende werkgroepvergadering.

Mountainbikeroute

De dienst toerisme van de stad zette vorig jaar in op het ontwikkelen van bewegwijzerde wandelpaden die in deze coronatijden heel veel bewandeld worden. Dit jaar richten zij hun pijlen op het uitstippelen van fietsroutes (mountainbike, toeristische ritjes, ritten voor elektrische fietsen,…). Via een oproep op social media werden werkgroepen opgericht en wordt er hard gewerkt aan enkele voorstellen.  Vanuit de sportdienst volgt men vooral het mountainbike verhaal op.  Interesseert dit jou ook, maar heb je de boot gemist?  Dan kan je eventueel nog aansluiten. Stuur hiervoor een bericht naar sport@torhout.be