Cool Electro Cycles neemt vanaf 1 februari 2022 Fietsen Ampe over

Patrick Demarest

07/12/2021
winkel

Fietsen Ampe dat bestaat sedert 1936 wordt op 1 februari 2022 overgenomen door Cool Electro Cycles. Zo blijft het Torhoutse familiebedrijf in Torhoutse handen.

Zaakvoerder Ludo Ampe: "Fietsen Ampe bestaat sinds 1936 en is een gevestigde waarde in de hele regio. We zijn de derde generatie en de laatste opvolgers van de door mijn grootvader Alfons Ampe opgerichte fietsenwinkel. Nadat mijn vader Maurice Ampe, samen met mijn moeder Gertrude Pollet de zaak verder hebben uitgebouwd, hebben we er nog een nieuwe boost aan gegeven met het tot op vandaag gekende assortiment racefietsen en mountainbikes. 3 jaar geleden volgde dan de metamorfose van de winkel in zijn geheel."

Geen opvolging
"Aangezien er geen opvolging is en de tijd rijp is, hebben we de zoektocht geopend naar een potentiële overnemer.
Snel werd duidelijk dat de jonge ondernemers Christophe en Nicolas Cool, met hun roots in Torhout, de geschikte kandidaat-overnemers waren. Cool Electro Cycles werd in 2015 door Christophe en Nicolas opgericht met aanvankelijk enkel winkels in Torhout en Blankenberge. 
Als gevolg van de stadskernvernieuwing en de bijhorende werkzaamheden op de Torhoutse Markt zullen de twee fietsenwinkels in 2022 naast elkaar blijven bestaan: Ampe in de Hofstraat, vlakbij de Markt, en Cool op zijn huidige locatie in de Aartrijkestraat, vlakbij het rusthuis. Begin 2023 volgt dan de samensmelting en zal de Torhoutse vestiging van Cool Electro Cycles volledig naar onze panden verhuizen. 

(Ludo Ampe en Nicolas Cool)

Aan boord
"Wij blijven na 1 februari nog een poosje aan boord en onze ervaren fietstechnici Jens en Niels zullen in Cool Electro Cycles blijven meedraaien. 
Na de overname blijven onze merken verkocht worden waaronder Cannondale, Flyer, Moustache, Trek, BMC, Oxford en Van Nicholas. Deze worden aangevuld met de merken uit het assortiment van Cool Electro Cycles zoals Kalkhoff, Norta, Raleigh, Haibike, Lapierre, Coleen, de e-bakfietsen van Carqon en de highspeedfietsen van Strömer.
Een aparte afdeling van de winkel zal gespecialiseerd zijn in mountainbikes en racefietsen. Het opmeten en afstellen zal in eigen huis gebeuren. Uiteraard zullen de in het verleden aangekochte fietsen welkom blijven voor dienst na verkoop en garantie."

Stockverkoop

"Momenteel houden we een stockverkoop in de volledige winkel met kortingen van 15% tot 50%. Het is voor ons en de familie het einde van een prachtig hoofdstuk. We willen uitdrukkelijk alle klanten, vertegenwoordigers, familie, vrienden danken voor het jarenlange vertrouwen en wensen Christophe en Nicolas veel succes toe."