Cool Electro Cycles sluit joint venture met Velodome

Patrick Demarest

13/01/2022
Bedrijf

Cool Electro Cycles van de gebroeders Christophe en Nicolas Cool, gespecialiseerd in e-bikes en met vestigingen in 8 West-Vlaamse steden waaronder Torhout sluit een joint venture met Velodome. Dat stond vandaag in Trends. Velodome is eveneens gespecialiseerd in elektrische fietsen en is actief in Berchem, Brasschaat, Beveren en Brussel.

(Nicolas Cool, hier nog letterlijk onder de Torhoutse kerktoren, blijft met zijn bedrijf de grenzen verleggen.)

De Joint venture,  een vorm van samenwerking waarbij de samenwerkende organisaties een deel van hun vermogen inbrengen in een nieuw bedrijf, dat voor gezamenlijke rekening en risico een project tot ontwikkeling brengt, zal in de eerste fase enkele gemeenschappelijke shops oprichten waarna een evaluatie zal volgen. De samenwerking kwam ook tot stand omdat beide bedrijven uitbreidings- en/of overnameplannen hadden in Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant.

Cijfers

Trends publiceerde ook cijfers. Cool Electro Cycles zou dit jaar een omzet halen van 7,5 miljoen euro en daarmee op plaats 11 van de fietsretailers in Vlaanderen staan; Velodome maakt 8,5 miljoen euro omzet en is nummer 5 in Vlaanderen. De joint venture zou in 2022 moeten leiden tot een gezamenlijke omzet van 22,5 miljoen euro en de derde plaats in de lijst van fietsretailers. De joint venture houdt ook een rebranding in maar de nieuwe naam is nog niet bekend.