Corona-piñata van Eureka voor kinderen in AZ Delta

Patrick Demarest

18/03/2021
Onderwijs

Leerlingen Eureka steken kinderafdeling AZ Delta Torhout hart onder de riem door een zelfgemaakte corona-piñata met Haribo snoepjes te overhandigen. Zo kunnen ze corona van zich af knuppelen...

Senna, Mauro en Farah, drie leerlingen uit de middelbare school Eureka in Torhout, vertellen meer over hun ondernemend project.

Met pretlichtjes in de ogen verduidelijkt Senna Decloedt uit 1A hun project. “Wij volgen in ons eerste jaar de keuzeoptie Ondernemerschap en kozen deze maand als ondernemend project 'dé corona-piñata'. We houden vol maar hebben het soms zo gehad met corona en de impact op alles wat we willen doen, dat het ons bracht tot het idee om een  knuppelcontact  te maken. Door onze zotte en minder zotte ideeën samen te leggen, kreeg ons project vorm en gingen we stapsgewijs aan de slag.”
Leerlingen leren in hun keuzevak luisteren naar elkaar tijdens een opstartend idee-moment, brengen zelf structuur aan en leren zo om verder procesmatig te werken. Ruimte voor samenwerken én zelfgestuurd persoonlijk werk dus.

Mauro Depuydt blikt vooruit. “Op het einde van ons project nodigen we onze klasgenoten -die een andere keuzeoptie zoals Latijn, STEM wetenschap of STEM engineering volgen- uit om zich samen met ons eens goed uit te leven op deze Corona-piñata’s.” Farah Hakemzadeh duidt "dat hoewel ‘knuppelcontact’ eerder agressief of gewelddadig klinkt, ze net willen oproepen om met z’n allen de corona maatregelen te blijven volhouden, even een uitlaatklep bieden om daarna met nieuwe moed samen te blijven gaan."

Trots vult Farah aan dat ze deze boodschap ook buiten de schoolmuren willen laten weerklinken. De ondernemende klas schonk donderdag 18 maart om 14.45 uur hun mooiste corona-piñata aan de kinderen die hier in Torhout verblijven in het AZ Delta ziekenhuis. Ongetwijfeld hebben ook zij het moeilijk maar mogen ze binnenkort toch even hun frustraties door Corona van zich af knuppelen. De hoofdverpleegkundige van de kinderafdeling  nam aan de hoofdingang van het ziekenhuis de corona-piñata in ontvangst.