Culture meets industry

Patrick Demarest

23/10/2023
Cultuur

Op vrijdag 20 oktober werd de 'Stemvork' ingehuldigd. Dit kunstwerk prijkt voortaan op de hoek van de Bruggestraat en de Karel de Goedelaan, vlak voor de Kunstacademie op één van de invalswegen van de stad.

Naar aanleiding van de vijfde editie van het tweejaarlijks internationaal a capellafestival, op de Sadef-terreinen èn het 75-jarig bestaan van het bedrijf in 2022, creëerden zij deze blikvanger.

Onder het thema: ‘Culture meets Industry’, werd deze niet alleen een markeerpunt op het festivalterrein, maar ook een toonbeeld van creativiteit met Sadef-producten. Bovendien materialiseerden zij daarmee ook het hoofddoel van Stemvork vzw om a capellamuziek te promoten.

De stemvork is een exacte vergroting van het kleine exemplaar dat dagelijks gebruikt wordt in de Kunstacademie om de vele instrumenten te stemmen. Niet alleen instrumenten worden goed op elkaar afgestemd, in de ruime betekenis worden de kunstenaars muzikanten op elkaar afgestemd.

"De Kunstacademie, de plek waar dagelijks honderden kinderen en volwassenen kunst beleven, is bij uitstek een plaats waar mensen zich via de kunst met elkaar verbinden. Het Lokaal bestuur is ervan overtuigd dat deze vele kunstenaars de boodschap van verbinding uitdragen in de stad en een belangrijke voeding zijn voor de samenleving," aldus Lieselotte Denolf, schepen van onderwijs en cultuur.

De vzw Stemvork en Sadef schenken de Stemvork aan het Lokaal Bestuur en zijn blij dat dit op deze uitgelezen plek kan staan.