Dag van de jeugdbeweging op 18 oktober

Patrick Demarest

11/10/2024
Actua

Op vrijdag 18 oktober is iedereen in jeugdbewegingskledij welkom om aan te schuiven voor een (h)eerlijk ontbijtfeest op de markt. Van 5.45 tot 8.15 uur wordt het marktplein omgetoverd tot een festivalterrein met optredens en heel wat randanimatie.

 

Ontbijt voor iedereen in jeugdbewegingsoutfit

Om 5.45 uur worden de deuren geopend, om 6 uur start de podiumanimatie. Iedereen die in jeugdbewegingsuniform naar het terrein afzakt, kan bij aankomst aanschuiven aan het ontbijtbuffet. Er is ontbijt voorzien voor 2000 personen. Het einde is voorzien om 8.15 uur, net voor de start van de lessen.

Ze gebruiken herbruikbare bekers voor het ontbijtbuffet. Iedereen die zijn beker terugbrengt naar de omruilstand, krijgt het exclusief opstrijkembleem van Dag van de Jeugdbeweging Torhout in ruil.


Muzikale line-up met Torhouts talent

Torhouts talent in de kijker. Tijdens het dj-contest van de jeugddienst kregen jongeren, die een link hebben met Torhout, de kans hun talent te tonen. Uit die kandidaten werd de line-up voor de Dag van de Jeugdbeweging gekozen.


Verbod op alcohol

Een samenwerking met de veiligheidsdiensten en het Rode Kruis zorgt ervoor dat alles vlekkeloos kan verlopen. Tijdens het evenement is er een verbod op het bezit en de verkoop van alcohol. Een professionele bewakingsfirma helpt om alles in goede banen te leiden. Op deze manier blijft het voor iedereen leuk en veilig!


Randanimatie en speelzone -12 jaar

Wie niet van het feestgedruis houdt, kan zich komen uitleven op de vele randanimatie. Dit jaar is opnieuw voor een uitgebreid aanbod gezorgd. Met een exclusieve speelzone -12 jaar bieden we de kans om volop van het spelen te proeven. Ouders kunnen ondertussen genieten in de koffiebar of zich uitleven voor het podium.

           

Helpende handen gezocht

We zijn nog op zoek naar helpende handen voor de opbouw, het evenement zelf en de afbraak. Wie zin heeft om te helpen laat dit best weten aan jeugdconsulent Brecht Colpaert via jeugddienst@torhout.be.


"De Dag van de Jeugdbeweging is een hoogdag voor de jeugd in Torhout. Met een wervelend feest op de Markt tonen we ons vertrouwen in de jongeren en bedanken we alle vrijwilligers die zich inzetten in onze talrijke jeugdverenigingen. Ze betekenen vriendschap, plezier en ervaringen opdoen, maar ook verantwoordelijkheid nemen en zorgen voor elkaar." aldus schepen van jeugd Lieselotte Denolf.