Dag van de Jeugdbeweging op 20 oktober

Patrick Demarest

19/10/2023
jeugd

Op vrijdag 20 oktober, Dag van de Jeugdbeweging, is iedereen in jeugdbewegingskledij welkom om aan te schuiven voor een (h)eerlijk ontbijtfeest. Net zoals vorig jaar is dat op de vertrouwde locatie op de Markt. Van 5.45 tot 8.15 uur wordt het vernieuwde marktplein omgetoverd tot een festivalterrein met heel wat podium- en randanimatie.

Je bent welkom in jeugdbewegingsuniform vanaf 5.45 uur, om 6 uur gaat de podiumanimatie van start. We voorzien ontbijt voor 1500 personen. Het einde is voorzien om 8.15 uur, net voor de start van de lessen. De dranken serveert men in herbruikbare bekers. Iedereen die zijn beker terugbrengt naar de omruilstand, ontvangt een exclusief opstrijkembleem van Dag van de Jeugdbeweging Torhout in ruil.

Muzikale line-up met Torhouts talent

De line-up werd gekozen via de dj-contest op de jeugdfeesten van de jeugdraad. Enkel personen die een link hebben met Torhout konden zich inschrijven.

Lieselotte Denolf, schepen van Jeugd: "De Dag van de Jeugdbeweging is een van de jaarlijkse hoogtepunten en we zijn blij met ons vele Torhoutse talent. Niemand minder dan DJ Maver (winnaar DJ-contest), DJ Mister Fox en DJ Nolf zorgen voor sfeer en we hebben nog een verrassing in petto! Met dit jonge dj-talent zal het jeugdbewegingsfestival zeker knallen!"

Safety first

Tijdens het evenement is er een verbod op het bezit en de verkoop van alcohol. We doen een beroep op een professionele bewakingsfirma, veiligheidsdiensten en het Rode Kruis om alles in goede banen te leiden. Zo blijft het voor iedereen leuk en veilig!

Randanimatie en speelzone -12 jaar

Voor wie minder van het feestgedruis houdt, is er een uitgebreid aanbod aan randanimatie. Er is ook een speelzone exclusief voor -12-jarigen en een koffiebar voor de ouders.