Dalende coronacijfers in Torhout

Patrick Demarest

19/04/2021
Actua

Burgemeester Kristof Audenaert blikt voorzichtig positief vooruit wat corona betreft: de incidentiegraad daalt, de vaccinaties stijgen en de terrassen komen eraan.

(Hopelijk mag men binnenkort opnieuw de terrassen buiten zetten.)

Kristof Audenaert: "Vandaag zitten we een op een incidentiegraad van 83. Hierdoor staan we op plaats 54 in West-Vlaanderen (op 64 gemeenten) en plaats 254 in Vlaanderen (op 300). De coronacijfers zijn hier dus momenteel goed onder controle. Het kan natuurlijk snel gaan en veel heeft te maken met die bewuste paaspauze en zullen de komende weken wellicht weer stijgen, maar het is goed nieuws en dit mag ook eens gezegd worden."
"Ook de vaccinaties gaan vooruit. Van de 18+ heeft ondertussen 31,58% zijn of haar eerste prik gekregen, voor de 65+ is dit maar liefst 71,3%. Dit zijn hoopgevende cijfers en moet ons toch wel wat moed inpompen. Verder valt ook op dat heel weinig mensen annuleren, dat is een bijzonder goed teken. Onze vaccinatiebereidheid is enorm en dat is hoopgevend. Want het is enkel als we massaal gevaccineerd zijn (meer dan 70%) dat de versoepelingen blijvend zullen zijn. Jammer genoeg moeten we nu wel vaststellen dat de komende 2 weken wat flauwer zijn qua vaccinleveringen...Het mag nog altijd sneller gaan. We zijn er klaar voor."
"En wat de horeca betreft, natuurlijk gaan we opnieuw ons beste beentje voorzetten. De terrassen gaan kunnen staan, maar het moet natuurlijk wel verkeersveilig kunnen gebeuren."