De ADHD-service van Renault Decleir

Patrick Demarest

22/12/2022
Bedrijf

Renault Decleir is sedert december in handen van garage Devisch met hoofdzetel in Eernegem en met vestigingen in Brugge, Oostkamp en Veurne. Schaalvergroting dus en dat moet leiden tot een nog betere service.


Christophe Devisch: “Voor mij was het heel belangrijk dat we naast Hyundai, MG en Maxus nu ook Renault en Dacia konden aanbieden. Overigens heeft ons bedrijf roots die teruggaan tot Renault maar dat is het verleden. Wij kijken vooral naar de toekomst en die ziet er voor allen goed uit. Met de overname van Renault Decleir waarbij iedereen aan boord blijft, mikken we resoluut op groei in deze regio.”

“Renault Decleir is de perfecte aanvulling op ons bestaande aanbod. Wij voegen meer elektrische wagens toe, omgekeerd kunnen wij nu ook de bestelwagens van Renault aanbieden.”

Drie pijlers

“De verdere uitbouw van de groep steunt op drie pijlers. Nieuwe wagens willen we van verschillende merken aanbieden op verschillende terreinen: elektrische, budgetwagens, SUV’s en bestelwagens. Verder gaan we een eigen tweedehandssector opstarten: Carmarkt en gaan we onze afdeling carrosserie verder uitbouwen.”

Personeel en cliënteel

“We hebben het volledige personeelsbestand overgenomen en aangevuld want uiteraard moesten Geert, Eddy en Leen die met pensioen gingen, worden vervangen. Liesbeth Coussens met 15 jaar Renault-ervaring, komt in Torhout Geert vervangen; de boekhouding die bij Eddy en Leen zat, verhuist naar Eernegem en Céderic Hautekeur ondersteunt de receptie.”

“Met dezelfde service – ik omschrijf dat als Altijd Dienstbaar, Hartelijk en Dichtbij, ADHD dus - en dezelfde mensen willen we groeien. Ons bestaand cliënteel is onze ambassadeur maar we willen ook graag hun kinderen en kleinkinderen als klant.”

Stijn Bonny filiaalmanager

Was hij vroeger vooral als verkoper actief dan moet Stijn Bonny nu het hele reilen en zeilen van de garage in de gaten houden. “Ik zal uiteraard aanwezig blijven in de showroom want verkopen blijft essentieel maar daarnaast wil ik met ons team net als vroeger klantentevredenheid op de eerste plaats zetten. Alleen kan ik dat niet dus doen we dat allemaal samen. “

RENAULT DECLEIR
Oostendestraat 258
8820 – Torhout
Tel: 050 21 52 62