De Goeste... om goesting te krijgen...

Patrick Demarest

08/10/2014
horeca/toerisme

In februari 2014 werd ’t Parapluutje omgedoopt tot Tearoom-Brasserie De Goeste. Ondertussen zijn we oktober en bouwden Lindsay Slabbinck en Davy Desender al een stevige reputatie op.

degoeste

Wie De Goeste binnen stapt krijgt meteen een leuke knipoog naar het verleden van de Zuidstraat, straat waarin De Goeste gevestigd is. Het modern, cosy interieur is de ideale aanvulling op de oude foto’s. Want vergis je niet, goeste mag dan het wat verouderd West-Vlaams woord voor zin, trek, lust zijn, hier wordt op een moderne en dynamische manier een horecazaak uitgebouwd.

IMG_5798   IMG_5809

Chef en zaal

In de keuken zwaait chef Lindsay Slabbinck de scepter, manlief Davy Desender neemt de zaal, lees de bediening, voor zijn rekening. Elk op hun domein spelen ze perfect hun troeven uit. Lindsay zorgt voor dagverse gerechten geïnspireerd op de seizoenen en zelfs aangepast aan het weer van de dag. Davy verwelkomt op een vriendelijke en vlotte manier de klanten en zorgt voor een gestroomlijnde service.

IMG_5811   IMG_5812

Van lunch tot suggestie

In de Goeste kan je op weekdagen een lunch krijgen voor 12,50 euro. De formule is hoofdgerecht plus soep van de dag of koffie/dessert.  Naast een beperkte maar kwaliteitsvolle kaart met klassiekers in een eigentijds jasje, pakt de chef ook altijd met (h)eerlijke suggesties aan betaalbare prijzen uit. Het brasseriegebeuren krijgt hier trouwens de volle aandacht wat meteen ook de verschillende variaties Gin Tonic verklaart.

IMG_5795

Open

De Goeste is op maan-, dins-, vrij-, zater- en zondag open van 9 tot 21 uur, op woensdag van 7 tot 17 uur en op donderdag gesloten.

Adres: Zuidstraat 6, 8820 Torhout. Telefoon: 050 69 77 70.

Alle info en gerechten vind je via www.facebook.com/degoeste.

Voor wie vrienden of familie wil verrassen is er de cadeaubon!