De hoogste zelfrijdende telescoophoogwerker

Patrick Demarest

22/12/2020
Bedrijf

CEBEKO, partner in compacte bouw- en grondverzetmachines, heeft onlangs haar assortiment uitgebreid met een grote meneer van 58 meter hoog...

Zaakvoerder Tom Dekoninck (47): "In onze branche moet je voortdurend blijven investeren en met de indrukwekkende JLG 1850SJ haalden we een hoogwerker met een werkhoogte van maar liefst 58 meter in huis, de hoogste zelfrijdende telescoophoogwerker ter wereld. De 1850SJ is bovendien snel op volle hoogte en de assen kunnen in één minuut worden uitgeschoven of ingetrokken."

Wij vroegen Tom ook hoe CEBEKO, een bedrijf dat ondertussen 37 jaar bestaat, de coronacrisis doormaakt?

Tom: "Ik moet zeggen dat we net zoals de meeste bouw gerelateerde bedrijven, altijd hebben kunnen doorwerken. We zien in 2020 geen weerslag van corona in onze resultaten. Uiteraard moesten ook wij de maatregelen om coronaveilig te werken invoeren, zowel voor onze medewerkers als voor de klanten."

"Niettegenstaande ik optimistisch blijf, verwacht ik in 2021 echter een terugval. Corona zorgt ervoor dat er bij architecten, stedenbouwkundig ambtenaren en openbare aanbestedingen nu minder aanvragen zijn. Minder werken in uitvoering betekent ook dat er minder machines nodig zijn..."