De knuffelbeer van Kom op tegen Kanker komt zondag 5 mei naar Torhout

Patrick Demarest

04/05/2019
vereniging


Kom op tegen kanker (KOTK) bestaat 30 jaar. Uit dank voor wat Torhout en haar inwoners in de laatste 30 jaar voor Kom op tegen Kanker betekende, komt het promoteam op zondag 5 mei met de KOTK Knuffelbeer naar Torhout.

In het 30-jarig bestaan van Kom op tegen Kanker zijn er bergen werk verzet door heel veel mensen. Dat was enkel mogelijk dankzij de steun en de inzet van ontzettend veel donateurs, actievoerders en vrijwilligers in heel Vlaanderen.

Naast de campagne op TV met speciale uitzendingen (gestart op 25 april) wil KOTK ook iedereen ‘lokaal’ bedanken die gedurende de voorbije 30 jaar zijn of haar steentje heeft bijgedragen.

Het startshot werd gegeven door Frank Deboosere, die met ‘de KOTK knuffelbeer’ verscheen tijdens zijn weerbericht. Vanaf 2 mei gaat KOTK vier dagen lang op pad om 30 symbolische bedankmomenten te realiseren. Kleine en grote 'dankjewels'! En daarvoor doen ze beroep op een levensgrote knuffelbeer. Deze beer zal vier dagen in de Vlaamse provincies opduiken. Hij deelt knuffels uit aan iedereen die meewerkt om onze droom te realiseren: een wereld waarin we geen geliefden meer verliezen aan kanker.

"Voor West-Vlaanderen komt de beer naar Torhout, omdat onze gemeente toch al heel wat op haar palmares heeft en ontzettend veel inzet heeft getoond t.v.v. Kom op tegen Kanker de afgelopen decennia. We zijn ontzettend fier en dankbaar dat de directie van Kom op tegen Kanker onze gemeente heeft uitgekozen als bedanking voor de inzet van zovelen gedurende die 30 jaar. Wat een mooi knuffelmoment voor Torhout en zijn inwoners!", zegt schepen van volksgezondheid Rita Dewulf.

Op zondag 5 mei in Torhout

 De knuffelbeer komt zondagmiddag 5 mei vanaf 11 tot rond 12.30 uur langs in Torhout, het parcours van de beer loopt als volgt: start aan het station, vervolgens gaan ze op tocht door de Stationsstraat, Hofstraat, Markt, Breidelstraat, Zwanestraat, Burg, Beerstraat, Spinneschoolstraat, en vervolgens via de Stationsstraat terug naar station.

Mensen langs het parcours, de inwoners van Torhout, mensen op de terrasjes, enz… worden aangesproken en krijgen meteen de vraag of zo ooit al hebben deelgenomen aan een actie van KOTK, of ze ooit al een plantje hebben gekocht, of ooit al KOTK op één of andere manier gesteund hebben, enz… En als het antwoord 'ja' is, deelt de beer zijn knuffel uit.

"Langs deze weg doen we een warme oproep aan iedereen die Kom op tegen kanker genegen is en dit in de afgelopen 30 jaar op een of andere manier toonde (door een gift, deelname of medewerker aan een actie, fietser, loper, eter op een eetfestijn, verzamelaar van rostjes in de rostepot, koper van Azalea's,…) om tussen 11 en 12.30 uur langs het parcours van de knuffelbeer plaats te nemen, want ook jij verdient een knuffel."