De nieuwe Thouroutenaere is er…

Patrick Demarest

03/10/2014
interview/reeks

Nieuw bier, nieuw etiket en nieuwe glazen! De nieuwe Torhoutenaere, gebrouwd door Brouwerij Strubbe en waarvan het merkrecht en de exclusieve distributie bij Bierhandel Verhelle zit, is ondertussen al enkele maanden op de markt. Wij trokken een bierkenner aan de mouw en vroegen hem zijn oordeel.

Thouroutenaere14100203

Aaron Tyteca is beroepshalve webdeveloper bij Stardekk en kan echt genieten van een degelijk streekbier. "Ik drink met smaak van een Thouroutenaere", zegt hij. "Als ik maar een glas alcohol drink dan is het vaak een Thouroutenaere. In de Foelard weten ze dan al meteen wat ik moet hebben."

Oud en nieuw

"De nieuwe Thouroutenaere vind ik een lekker biertje. Hij smaakt wat zuurder dan vroeger en bevat meer hop. De vorige versie was fruitiger en zoeter. Nu heeft hij de typische smaak van bieren met wat meer hop. Hij is trouwens ook heel goed afgewogen van smaak. Met zijn 7,5 % alcoholvolume is hij ook wat minder straf dan vroeger. Koud geserveerd, is dit een echte aanrader."

Thouroutenaere14100206c

Genieten

"Ik geniet graag van een speciaal biertje. Vrienden geven me soms wel eens een biermand en ik kan dat best smaken. Mijn absolute lievelingsbier is Maredsous van 10 graden, een ander kleurig bier. Regelmatig koop ik zelf ook wel een assortimentje bier. Gewoon om bij het eten te drinken, niet om mee te koken. Lekker."