De pure verleiding van Puur Genieten

Patrick Demarest

25/01/2015
horeca/toerisme

In december 2014 bestond Puur Genieten vijf jaar. Kim Verhaeghe en Tom Desmet startten op 17 december 2009 hun project op en ondertussen dekt de vlag volledig de lading: Puur Genieten.

PuurGenieten12    PuurGenieten01   PuurGenietenLogo

Puur Genieten, gevestigd in een statig herenhuis op de hoek van de Maria van Bourgondiëlaan en de Sint-Rembertlaan, serveert een eerlijke keuken met respect voor product en smaak. “De nadruk ligt op de creatieve, verfijnde keuken”, zeggen de uitbaters. “Zowel voor vis als vlees ben je hier aan het goede adres. Elke week is er een nieuw marktmenu dat uit twee of drie gangen kan bestaan. Op woensdag, donderdag en vrijdag kan je er zowel ‘s middags als ‘s avonds van genieten. Op zondag wordt het marktmenu enkel ‘s middags geserveerd. Daarnaast is er ook een menu ‘Puur Genieten’ dat in drie, vier of vijf gangen wordt geserveerd en kan men van de kaart eten.” Kok Tom heeft geen voorliefde voor vis of vlees, hij kiest voor het beste van beide werelden… Kim zorgt dan weer voor het perfecte onthaal van de gasten. Groepen kunnen op voorhand reserveren en een menu samenstellen volgens hun budget.

PuurGenieten01    PuurGenieten02

Valentijnmenu

Februari komt er zo aan. Wie februari zegt, zegt Valentijn. Kim en Tom dokterden een verrassend en amoureus Valentijnmenu uit. Van 13 tot 15 februari kan je er terecht voor een 3, 4 of 5 gangen menu.

  • Terrine van ganzenlever met uienkonfijt en brioche
  • Saffraan risotto met coquille
  • Duifje op lage temperatuur gegaard met gereduceerde porto en rode en gele biet
  • Skrei met brandade met gerookte sprot en bloemkool
  • Dessert creatie van de chef

Slapen

PuurGenieten03    PuurGenieten04

Naast eten kan je in Puur Genieten ook slapen. De luxe gastenkamer wordt volgens de formule bed & breakfast verhuurd en beschikt over een privé sauna en whirlpool bad. Twee personen, inclusief ontbijt, betalen 100 euro; een persoon, inclusief ontbijt, betaalt 85 euro. Bubbelbad, tv en wifi op de kamer zijn inbegrepen. Voor het gebruik van de sauna betaal je een supplement van 30 euro.

Puur Genieten, Sint-Rembertlaan 28, 8820 Torhout, 050, 70 39 71
info@puur-genieten.be
www.puur-genieten.be