De Vondeling brengt De Strijkcentrale

Patrick Demarest

08/01/2024
vereniging

Toneelkring De Vondeling, die onlangs de titel van ‘Koninklijke Maatschappij’ werd toegekend, is druk in de weer met de voorbereiding van hun nieuwste productie “De Strijkcentrale, in een regie en bewerking van Rik Alliet. De voorstellingen vinden plaats op zaterdag 3, woensdag 7, vrijdag 9  en zaterdag  10 februari telkens om 20 uur in het cc de Brouckere in Torhout, Aartrijkestraat 6. 




Sinds enkele jaren onderhoudt de toneelvereniging nauwe banden met de cliënten en het personeel van Tordale, met uiteraard als hoogtepunt de voorstelling ‘De verliezers’ die in 2019 werd opgevoerd en waarin een 9-tal cliënten samen met de mensen van De Vondeling op de planken stonden. Een unieke ervaring !

 Als waardering en als dank voor deze fijne samenwerking  kregen alle personeelsleden en  cliënten van Tordale een uitnodiging om de voorstelling op WOENSDAG  7 FEBRUARI 2024 bij te wonen aan verminderd tarief. Deze voorstelling gaat door in het Cultureel Centrum De Brouckere in Torhout en start om 20h00.

Tijdens de voorstelling zijn onze strijksters druk in de weer en worden er ondertussen bergen was gestreken. Misschien een uitgelezen kans om een volle mand strijk mee te brengen naar de voorstelling ?’ aldus De Vondeling.
Geef toe : een heerlijk avondje toneel meepikken terwijl je was  ondertussen vakkundig wordt gestreken en geplooid, dat klinkt toch als muziek in de oren ?’

Een tragikomedie over vuile en verse was, warme soep, vriendschap, trouw, verraad, koopverslaving, bedrog en ambitie. Een stuk met een “plan” en een hoog Kaïn en Abel-gehalte. Een verhaal over een familiebedrijf, dat na het overlijden van de oprichters wordt verdergezet door hun kinderen. De oudste is een arrogante zak, absoluut niet geïnteresseerd in de zaak, alleen zijn eigenbelang is van tel. De jongste zus neemt de verantwoordelijkheid op de werkvloer en heeft grootse plannen om het bedrijf efficiënt te moderniseren. De derde zus trok na een conflict naar het buitenland. De strijksters op de werkvloer en de chauffeurs Willy en Billy Waste hebben allemaal hun eigen zorgen.
Ook benieuwd of alle plooien glad worden gestreken ?

Reserveren kan via www.ticketwinkel.be.