De wondere wereld van het houtdraaien deel 2

Patrick Demarest

08/09/2024
Actua

Jean-Marie Eeckeloo stelde op zaterdag 7 september  ‘De wondere wereld van het houtdraaien, deel 2’ voor. Het is zijn tweede leer- en werkboek over houtdraaien en vormt een verderzetting van de grote ontdekkingsreis doorheen die wondermooie wereld van het houtdraaien die begonnen is in deel 1.

Deel 1 vormde een ruim overzicht van de beginselen van het houtdraaien en de middelen die een houtdraaier ter beschikking heeft om zijn of haar creaties te maken, te verfraaien en af te werken.

Deel 2 gaat verder waar deel 1 geëindigd is, nl. met het maken van 10 verschillende creaties met variërende moeilijkheidsgraad. De projecten gaan van het maken van een eenvoudige balpen en een viervoudige torsie tot het maken van een grote dameshoed XXXL en dizzy bowls. De projecten worden stap voor stap opgebouwd en uitgebreid beschreven en gedocumenteerd aan de hand van meer dan 400 foto’s. In de beschrijving wordt er ook regelmatig terugverwezen naar deel 1 voor meer uitleg over de gebruikte technieken, beitels en opspanhulpmiddelen.

Het boek is een echte aanrader voor elke beginnende en gevorderde houtdraaier en beide boeken worden ook gebruikt tijdens de workshops die bij hem thuis georganiseerd worden.

Het boek kost 34 euro en is verkrijgbaar bij Houtcré-Art in de Langepijpestraat 2 in Torhout, of te bestellen via facebook Jean-Marie Eeckeloo  of via mail eeckeloojean-marie@telenet.be. Vanaf 20  september is het ook te koop bij Willy Vanhoutte in Beernem.