Debatavond rond eindtermen in het onderwijs op 18 april in Vives Torhout

Patrick Demarest

04/04/2016
cultuur/onderwijs

In april vindt er per Vlaamse provincie een zogenaamde Nacht van het Onderwijs plaats om te debatteren over de eindtermen in het onderwijs. Voor West-Vlaanderen vindt dit plaats in Hogeschool VIVES campus Torhout, meer bepaald op maandag 18 april om 19u in de Sint-Jozefstraat 1. Inschrijven kan via http://www.onsonderwijs.be/5nachten.

IMG_5008

Tijdens de 5 Nachten van het Onderwijs wordt een breed en divers publiek samengebracht. Leden van het Vlaams Parlement zijn uitgenodigd om bij deze gesprekken aanwezig te zijn en te luisteren naar de verschillende stemmen en ideeën. De avond start om 19 uur met de presentatie van de resultaten uit de ‘50 dagen van het onderwijs’. Daarna volgt een reflectie van een externe spreker en één van de leden van ‘De 10’, het groepje scholieren dat van nabij het maatschappelijk debat over de eindtermen volgt.

Ook u kan deelnemen!

Daarna is het aan de deelnemers. In een diverse groep, waarbij wordt gestreefd naar een mix van ouders/burgers, scholieren, leerkrachten en maatschappelijke stakeholders, worden de resultaten verder uitgediept. Het debat wordt om 22 uur afgesloten. Als er aanzienlijk meer inschrijvingen zijn dan 150, wordt een selectie gemaakt om tot een zo divers mogelijke groep te komen.
Hogeschool VIVES telt ruim 1 200 personeelsleden en 13 000 studenten in de basisopleidingen in zes studiegebieden: biotechniek, gezondheidszorg, handelswetenschappen en bedrijfskunde, industriële wetenschappen en technologie, onderwijs en sociaal-agogisch werk. VIVES beschikt over campussen in zes steden in West-Vlaanderen: Brugge, Kortrijk, Oostende, Roeselare, Tielt en Torhout. Meer info: www.vives.be.