Derde prik in Diocesaan Dienstenhuis Groenhove

Patrick Demarest

21/10/2021
Actua

De komende maanden zullen de 65-plussers van

Torhout, Koekelare en Kortemark hun derde prik tegen het coronavirus kunnen krijgen in Dienstenhuis Groenhove in Torhout. 


Daarmee ligt de nieuwe locatie van het vaccinatiecentra voor de eerstelijnszone ook definitief vast. De oude locatie, De Mast , kond niet opnieuw dienst doen als vaccinatiecentrum omdat deze zaal opnieuw volop gebruikt wordt. Voor de keuze van de locatie golden dezelfde criteria als de vorige keer: de zaal moet voldoende groot zijn, de locatie vlot toegankelijk met voldoende parking en makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Een ander groot voordeel van deze locatie is dat ze voor langere duur ingericht kunnen worden als vaccinatiecentrum. 


Het adres van de nieuwe locatie:  Bosdreef 5 in Torhout.
We citeren de voorzitster van de eerstelijnszone Romina Vanhooren:
“In eerstelijnszone Houtland en Polder zetten we alles op alles om zoveel mogelijk inwoners te vaccineren, ook bij deze derde prik. Samen met alle partners mikken we daarom opnieuw op toegankelijkheid en nabijheid en kiezen we voor twee locaties. De positieve samenwerking met de zes lokale besturen kunnen we op deze manier verderzetten.”
Ook de burgemeester van Torhout is enthousiast over de nieuwe locatie.
"We kijken tevreden terug op de voorbije vaccinatieperiode", geeft Kristof Audenaert, burgemeester van Torhout aan. "Alles verliep vlot dankzij de inzet van heel wat medewerkers en vrijwilligers. Dit leidde tot een hoge vaccinatiegraad. Corona is echter nog niet voorbij. Vandaar de beslissing van de hogere overheid om een derde prik te voorzien, te beginnen met de 65-plussers. Het is afwachten wat hierna nog zal komen. De vorige locatie van het vaccinatiecentrum in Torhout, De Mast, wordt ondertussen weer intens gebruikt door scholen en verenigingen en was dus geen optie meer. Met Dienstenhuis Groenhove hebben we een waardig alternatief gevonden. Het is een ruime en goed uitgeruste locatie met een grote parking. We hopen dat iedereen terug positief reageert op de oproep en zich meldt voor een derde prik!"
Niet iedereen raakt echter zomaar op eigen houtje in een vaccinatiecentrum, en al zeker niet als dat zich niet in de eigen gemeente bevindt. Daarom zullen er ook enkele flankerende maatregelen worden genomen aangezien het de bedoeling is dat mensen veilig, vlot en zoveel als mogelijk in het vaccinatiecentrum geraken. Deze worden in de komende weken verder uitgewerkt en gecommuniceerd naar de brede bevolking. Ook over de startdatum wordt in de komende weken gecommuniceerd.