Diploma scheidsrechter aan Hogeschool VIVES campus Torhout

Patrick Demarest

01/07/2016
cultuur/onderwijs sport

IMG_6450

Sinds lang is er een warme samenwerking tussen de KBVB en VIVES, Campus Torhout, waarbij studenten de kans krijgen om scheidsrechter te worden tijdens hun opleiding. De cursus bestaat uit theorie- en praktijklessen en een 10-tal stagewedstrijden. Dit jaar volgden tien studenten het keuzevak, negen brachten het tot een goed einde en mogen definitief in de sporen treden van De Bleeckere, Collina, Webb en andere grote scheidsrechters. Misschien zien we in 2024 dan weer een Belgische ref op het EK. Ook de volleyballers doen een duit in het zakje want zij krijgen er ook drie nieuwe scheidsrechters bij.
Studenten die de opleiding bachelor lichamelijke opvoeding en bewegingsrecreatie volgen aan de Campus Torhout, kunnen bovendien het diploma Trainer B voetbal (UEFA B Voetbal) behalen. VIVES is meteen de enige hogeschool in Vlaanderen die dit aanbiedt.
Scheidsrechter voetbal: Michiel Anseeuw, Arne Boone, Jens Crombez, Arno Heveraedt, Yannick Lamont, Ashley Muylle, Gianni Raes, Nick Vanden Berghe en Gill Vandevelde.
Scheidsrechter volleybal: Sofie Trachet, Tine Verplancke en Aaron Vanthournout.