Driekoningen pakt uit met twee zoektochten

Patrick Demarest

09/07/2016
straat/wijk vereniging

Traditioneel wordt er in de zomermaanden op de Wijk Driekoningen een zoektocht georganiseerd. Omdat de parochie dit jaar 50 jaar bestaat mag het iets meer zijn en staan er twee zoektochten op het programma. Iedereen heeft de keuze om aan één of aan beide zoektochten deel te nemen. Dat kan nog tot 23 augustus.

driekoningenzoek

 A-ZOEKTOCHT : ZEER EENVOUDIGE FOTOZOEKTOCHT !
Langs een beschreven parcours van ca. 20 km doorheen Torhout, Zedelgem en Aartrijke moeten een aantal foto’s worden teruggevonden. Bij elke foto hoort een eenvoudige vraag die in de onmiddellijke omgeving kan worden opgelost. Er zijn geen strikvragen. Op elke vraag is maar één antwoord mogelijk. Uiterst geschikt als familie-uitstap of een tocht met vrienden. Een echte aanrader voor de bewoners van de wijk die nog nooit aan een zoektocht hebben deelgenomen !

 B-ZOEKTOCHT : SPEUREN NAAR ADDERTJES ONDER HET GRAS !
 Voor wie het iets pittiger wil, is er de zoektocht waarbij een aantal vragen worden gesteld die kunnen worden opgelost met gegevens die ter plaatse terug te vinden zijn. Boeken of naslagwerken zijn niet nodig om de vragen op te lossen, wel twee klare kijkers en een fijne speurneus. Hier en daar kan er een addertje onder het gras voorkomen.
De twee zoektochten volgen hetzelfde parcours langs rustige wegen en kunnen worden verreden op de dag(en) die men zelf wenst. Beide tochten zijn in de eerste plaats bedoeld voor fietsers maar kunnen ook met de wagen worden afgelegd.
Iedereen die zijn antwoordformulier tijdig inlevert, ontvangt een waardevolle prijs. De prijsuitdeling vindt plaats op zaterdag 27 augustus 2016 tijdens de jaarlijkse barbecue.

Deelnemingsformulieren kosten 8 euro en zijn te verkrijgen bij :

  • Café Driekoningen, Aartrijkestraat 217 Torhout
  • Bakkerij Driekoningen, Driekoningenstraat 3 Torhout
  • Buurtwinkel Bij Erna, Aartrijkestraat 200 Torhout
  • Jef Delrue, Aartrijkestraat 264 Torhout
    Bijkomende inlichtingen kunnen worden bekomen bij Jef Delrue, tel. 050 21 42 39, e-mail : jef.delrue@skynet.be.