Duivenmaatschappij Gans Alleen Torhout vliegt dapper verder

Patrick Demarest

09/05/2021
vereniging

Duivenmaatschappij Gans Alleen met lokaal café Heidelberg in Torhout, is, ondanks corona, het seizoen goed gestart en kent een groei qua aantal duiven en liefhebbers.

(Josianne Van Eenoo en Johan Hessels)

Voorzitter Johan Hessels: "De corona pandemie dwaalt als een spook rondom ons, het overgrote deel van de duivenliefhebbers zijn gespaard gebleven dankzij de toepassing van de protocollen en de strenge discipline die eigen is aan een duivenmelker. Je moet weten dat de gemiddelde leeftijd van een duivenmelker boven de 70 jaar ligt…"

"De duivenmaatschappij Gans alleen Torhout heeft hard gewerkt, de voorbereiding van het seizoen 2021 was intens maar de reacties van de leden stimuleert ons om door te zetten. We zijn dan ook de lokaalverantwoordelijke Kléber Jonckheere en zijn vriendin Martine heel erg dankbaar voor hun medewerking. De medewerkers (Josianne Van Eenoo, Liliane Ramon en Dirk De Zutter) die zorgen voor een prima inkorving en afwerking zijn een enorme steun voor de maatschappij, hun werk wordt ten zeerste gewaardeerd door onze liefhebbers en leden."

(Dirk De Zutter en Liliane Ramon)

Stevige kalender en dito prijzen

"Een goed voorbereide kalender en de intentie om super prijzen aan te bieden voor de kampioenschappen heeft tot hiertoe heel veel duivenliefhebbers naar hier gelokt. We wisten tot op vandaag verschillende nieuwe liefhebbers te verleiden om hier bij ons te komen spelen."

"Momenteel zijn verschillende liefhebbers in een nek-aan-nek race bezig om de titel van kampioen binnen te halen voor de duiven die vliegen op Clermont (+/- 200 km) en Fontenay (+/- 320 km). Enkele namen die het momenteel super doen: Dany Vandebilcke, Eric Callewaert, Patrick Vandekinderen , Albert Kindt, Monton Rik, Callewaert-Van Oost, Fraeyman Rik, Rudi Verhaest  en Paul Haesaert zijn momenteel de specialisten."

"Het weer is momenteel een enorme spelbreker, koude wind die meestal uit het noorden waait, is zeker niet ideaal. En zoals steeds is er vaak wel kritiek op de lossingen. Als lossingverantwoordelijke moet je wel wat kunnen relativeren. Zoals het weer ons parten speelt, kan het niet slechter.

Tot op vandaag verzenden we gemiddeld een 600-tal duiven naar de respectievelijk lossingsplaatsen en dit voor meer dan 40 verschillende deelnemers."

Meer informatie vind je op de website http://gansalleentorhout.be