Dumon Chocolatier als helper van de Sint...

Patrick Demarest

05/12/2021
Bedrijf

Drukke dagen bij Dumon Chocolatier die echt fungeert als helper van de Sint. Vannacht komt hij...de Sint!

Wij vroegen ons af wat de chocolatier dan allemaal moet doen?

Jelle Descamps: "Situeert zich op vele vlakken: naast de winkels in Torhout, Brugge, Kortrijk en sinds kort ook Heestert kunnen onze klanten ook ons Sint-assortiment via onze webshop kopen voor afhaling in onze winkel in Torhout. Een huzarenstukje om alle wensen van de brave kindjes in te willigen, maar we zijn graag flexibel met ons sterke team van Sint-help(st)ers!"

Wat wordt dit jaar veel gevraagd door de Sint?

Jelle: "Het is weer al hands on deck! De Sint blijft een hoogtepunt / lichtpunt in de donkerste maand en zeker in coronatijden! Holle figuren aan diggelen slaan voor een lekker ontbijt tussen de boterham…wie smelt daar niet voor…?!?"

Heeft de Sint ook modegrillen?

Jelle: "De grote lijnen blijven klassiek, maar altijd variëren onze chocolatiers graag met een speciallekes. Zoals dit jaar bijvoorbeeld breekchocolade met pepernoten en chocolade piknikjes."

Maakt hij onderscheid tussen wit, bruin, donker?

Jelle: "Néén: alles smaakt! En maar goed ook, want zou het niet eentonig zijn als iedereen hetzelfde zou eten? Net als in de pralines bieden we graag voor elk wat wils."

Moet jij ook helpen bij de bedeling?

Jelle: "Vanzelfsprekend! All hands on deck waarbij ieder radertje op de verschillende fronten zijn deel van de taak bijdraagt."