Een onvergetelijke ervaring - The Black Cat organiseert een inwijding in de jazz

Patrick Demarest

10/10/2015
Actua cultuur/onderwijs vereniging

Jazz, dat zegt me niks… Nochtans, deze muziek live op een podium voor je eigen ogen voelen groeien en exploderen, is een onvergetelijke muzikale ervaring!

In navolging van ‘Jeugd en Muziek’ organiseert de Torhoutse vzw ‘The Black Cat’ een inwijding in de jazz.

De Torhoutse Vzw The Black Cat organiseert al gedurende meer dan 5 jaar maandelijks jazzconcerten. De interesse neemt nog steeds toe en terecht want jazz is een uiterst boeiend, fris en energiek genre dat pas geheel tot zijn recht komt, live op een podium. Het creatief proces ontstaat ter plaatse op het moment zelf. De constante interactie van de artiesten, de gewaagde improvisaties op het thema.... dit alles sleurt het publiek mee in één bruisend muzikaal avontuur.

trio_rood-C01

De meeste van de bestuursleden van The Black Cat kwamen voor het eerst in contact met jazz tijdens hun collegejaren bij een evenement georganiseerd door "Jeugd en Muziek" en kregen zo de microbe te pakken. Vandaar dat ze naast hun gewone concertprogrammatie ook graag een educatief project organiseren voor jong en oud. Hoofdbedoeling is kennismaking, inzicht en eventueel appreciatie te creëren voor de jazzmuziek.

Een gedreven spreker en een virtuoos trio topartiesten loodsen jullie swingend doorheen de boeiende geschiedenis van deze muziek.

Zij belichten de verschillende stromingen en spilfiguren en geven uitleg bij de instrumentaal technische evolutie in het genre. Het 2 uur durende evenement wordt afgesloten met een miniconcert.

Plaats van het gebeuren: de gerestaureerde kapel van Ten Walle
Datum: 25 oktober 2015 om 18 uur
Inkomprijs studenten €5, volwassenen €10.

Reservatie zeer aanbevolen.

Meer info: www.theblackcat.be