Een verjaardag voor iedereen

Patrick Demarest

26/08/2021
Actua

 Elk kind verdient het om zijn of haar verjaardag te kunnen vieren! Een verjaardagsfeestje organiseren of een verjaardagscadeau kopen is bij heel wat gezinnen niet evident. Het Huis van het Kind Torhout zal in samenwerking met Feestvarken VZW verjaardagspakketten op maat voor kansarme kinderen voorzien. Zo wordt elke kinderverjaardag een feestje!

 

Het Huis van het Kind Torhout heeft bijzondere aandacht voor maatschappelijk kwetsbare groepen.


"Met het Huis van het Kind Torhout willen we er voor zorgen dat elk kind zijn verjaardag kan vieren, wat een kleine stap is in de richting van gelijkheid en integratie voor kwetsbare kinderen, één van de doelstellingen van het Huis van het Kind Torhout. Daarom gaan we een samenwerking aan met Feestvarken VZW", aldus schepen van kinderopvang, Rita Dewulf.

 

Feestvarken VZW zet zich in om verjaardagspakketten samen te stellen voor kinderen waarbij dit niet evident is. De pakketten worden samengesteld door mensen met een beperking. Een compleet pakket heeft een waarde van ongeveer 45 euro en bevat een gloednieuw en actueel cadeau, een traktatie om uit te delen in de klas en benodigdheden om thuis een feestje te organiseren. De meeste van de middelen van Feestvarken VZW komen uit donaties, maar er wordt ook een  gemeentelijke bijdrage gevraagd. Per inwoner betaalt het Huis van het Kind een bijdrage aan Feestvarken VZW, zodat zij hun werking kunnen bewerkstelligen.

Via het Sociaal Huis, de sociale kruidenier De Kommisje en de brugfiguren vinden de pakketten hun weg naar de jarige kinderen.

Wil je meer info over wie hier recht op heeft of hoe je mensen kan doorverwijzen? Dan kan je terecht bij het Sociaal Huis (sociaal.huis@torhout.be - 050 22 12 33 - Aartrijkestraat 11/A 8820 Torhout).