Elena schittert op de Fisec-spelen

Patrick Demarest

02/08/2024
sport

Van 16 t.e.m. 20 juli 2024 schitterde Elena Walraet (4 Bedrijfswetenschappen, Technisch Instituut Sint-Vincentius) op de Fisec-spelen, de internationale scholencompetitie, in het onderdeel atletiek. 



Plaats van het gebeuren was Boekarest. Elena nam deel onder de vlag van 'Flanders' samen met Chili, Oostenrijk, Tsjechië, Frankrijk, Duitsland, Malta, Portugal en Roemenië.

Die deelname werd mede mogelijk gemaakt door de financiële steun van Erasmus+, het EU-programma voor onderwijs, opleiding, jeugd en sport in Europa. 

Voor atletiek mochten voor Vlaanderen dit jaar 9 meisjes en 13 jongens deelnemen (geboortejaar 2007-2008 en 2009), waaronder Elena.

Elena nam er deel aan de 100 m sprint, 100 m horden, de 4x100 m vrouwen en de mixed relais (100 m V - 200 m M - 300 m V - 400 m M). Bij dit laatste onderdeel nam Elena terug de 100 m sprint voor haar rekening. 

Onder een bloedhete zon en bij een temperatuur van meer dan 40 graden kon Elena hele mooie resultaten neerzetten.

Medailles

Bij de 100 m sprint mocht ze na reekswinst deelnemen aan de finale en behaalde ze in de finale een zilveren medaille met een tijd van 12'89.

De 100 m horden waren spannend en met een persoonlijke recordtijd van 14'71" mocht ze ook hier deelnemen aan de finale en behaalde uiteindelijk de zilveren medaille in de finale. Deze tijd zorgt er ook voor dat ze zich definitief kon plaatsen voor het Vlaams kampioenschap op 15 augustus en het Belgisch kampioenschap op 31 augustus.

Daarnaast behaalde ze met de damesploeg 4x100 m een derde zilveren medaille. 

Wat betreft de mixed relais bleef het tot op medailleceremonie spannend want ze werden samen met Malta in eerste instantie gediskwalificeerd omdat er volgens de jury door de supporters teveel meegelopen werd met de atleten. Na een klacht van de 2 delegaties behaalde de Vlaamse mixed estafetteploeg de gouden medaille wat uiteindelijk ook resulteerde in de gouden medaille voor de landencompetitie. 

Stages

Bovendien deden Lara Thys (ex-6 Creatie) en Maité Cool (ex-6 Sport) een individuele, buitenlandse stage van 3 en 4 weken weken in Kreta en Tenerife. Beide pas afgestudeerde leerlingen ontvangen hiervoor hun Europass Mobiliteit. Dit document bewijst en valideert verworven vaardigheden en competenties. Ook deze stages waren mogelijk dankzij de Erasmus+ accreditatie van het Technisch Instituut Sint-Vincentius.