Elk kakje in een zakje

Patrick Demarest

07/05/2017
Actua straat/wijk

Honden zijn aangenaam gezelschap voor hun baasje. Als huisdier verdienen ze zeker onze aandacht. Toch veroorzaken ze vaak ook ergernis bij anderen. Om die last tot een minimum te beperken neemt het stadsbestuur initiatief om het zowel de honden als hun baasjes zo comfortabel mogelijk te maken.

honden

Eén van de initiatieven die het stadsbestuur hiervoor nam was het inrichten van een hondenspeelweide in het Ravenhofpark.
Een hondenlosloopweide biedt honden de gelegenheid om op een gecontroleerde manier vrij te lopen. In het Ravenhofpark creëerde de stad een hondenspeelweide in de vroegere schapenweide. Deze weide ligt in het centrum van de stad, op een boogscheut van de Markt.
Via een gemeenteraadsbeslissing werd in de gemeenteraad van 25 november 2013 het politiereglement van het Ravenhofpark in functie van deze hondenlosloopweide alvast aangepast. Toen werd eveneens van de gelegenheid gebruik gemaakt om hondenbaasjes op te roepen geen poep op de stoep achter te laten.

hondentwee

In onze stad vinden de hondenbaasjes op verschillende plaatsen hondentoiletten. De dienst proper Torhout onderhoudt deze toiletten. Binnenkort zal u aan de balie van de dienst Ruimte een kaartje kunnen krijgen waarop de locaties van alle hondentoiletten staan aangeduid.

Hondenbaasjes vinden een hondentoilet voor hun viervoeter in Wijnendale op het graspleintje nabij het voetbalterrein in de Baarsstraat; in Don Bosco vindt u een hondentoilet in de Pastoriestraat. De hondenbaasjes van Sint-Henricus kunnen hun hond laten gebruik maken van het toilet aan het speelpleintje in de Zonstraat. Op de wijk Sint-Jozef Arbeider (Driekoningen) vindt u een toilet op het einde van de Steenovenstraat. Verder zijn er nog hondentoiletten te vinden in de Hertog van Arenbergstraat, op parking Deprez, in de Karel de Ghelderelaan, in de Guido Gezellelaan naast het oude recyclagepark, in de tuin van het cultureel centrum, in het stadspark en op het einde van de Verdonstraat.

Volgens het stedelijk politiereglement moet ieder hondenbaasje die op stap is met zijn hond in het bezit zijn van een plastic zakje of een speciaal hondenpoepzakje. Als baasje ben je immers verplicht de hondenpoep van je huisdier op te ruimen en in een daarvoor voorziene hondenpoepbuis te gooien of in een vuilnisbakje. Hondenbaasjes die betrapt worden op het niet naleven van de opruimplicht riskeren een boete van 75 euro.

hondendrie

Meer info bij:
Eddy Reynaert, milieuambtenaar
Eddy.reynaert@torhout.be
050/22.11.39

Ronny Boydens, hoofdcoördinator technische dienst
Ronny.boydens@torhout.be
050/21.38.41