En de trucker...hij reed gewoon verder...

Patrick Demarest

13/01/2021
Actua

Covid-19 pandemie...Contacten worden verplicht beperkt. Elk land duikt in zijn eigen bescherming. En tussen al die regels door blijven truckers heen en weer rijden van rode zone naar rode zone. Danny Vandersyppe is 43 jaar trucker, bijna 64 jaar oud en vooral op zijn hoede.

Danny Vandersyppe, vrachtwagenchauffeur vanaf zijn 21ste, is afkomstig van Staden, woont al negen jaar samen met Josine in Torhout en rijdt al sinds 1985 voor de firma SDS van Staden. Een door de wol geverfde trucker dus.

Naar welke landen reed en rijd je vooral?

Danny: "Vroeger reed ik op Engeland, Italiƫ en Frankrijk, nu alleen nog Frankrijk. Heel Frankrijk. Ik vervoer meestal losse vrachten."

Dus je rijdt naar rode coronazones...

Danny: "Ja maar wij mogen overal door mits het in acht nemen van de veiligheidsmaatregelen."

Ondervond je geen problemen dan?

Danny: "Tijdens de eerste lockdown waren de wegrestaurants dicht. Eten moest je dus zelf maken in je vrachtwagen of take away kopen en opeten in je vrachtwagen. Koffie kon je krijgen aan automaten. Wc's en douches konden we wel gebruiken."

Was je dan niet bang om besmet te raken?

Danny: "In het begin wel hoor! We waren bang van elkaar. Nu zijn we het gewoon om zo te rijden. Iedereen past goed op. Op de plaats van bestemming  gekomen, melden we ons aan door het venster van het bureel, mogen niet binnen in dat bureel en rijden dan naar de loskaai. Overal is er zo weinig mogelijk contact."

Is de tweede lockdown beter dan?

Danny: "Je mag in elk geval overal binnen eten maar je moet niet aan de toog gaan staan."

Nu is er wel in sommige delen van Frankrijk de avondlok om 18 uur...

Danny: "Dat geldt niet voor ons."

Deze week deed Danny onder andere Poitiers en Bordeaux aan.