EP en dichtbundel voor verjaardag

Patrick Demarest

09/11/2021
Cultuur

Dominique De Ruyter, blindgeboren, bekend als multi-instrumentalist en zanger, pakte, bij manier van spreken als verjaardagsverrassing, uit met een EP en een dichtbundel. Die dichtbundel 'Nobody cares'  werd uitgegeven door Vriendenkring Kunst Houtland.

(V.l.n.r.: producer Guus Fluit, Fernand Laforce (VKH), Dominique De Ruyter, Mark Verkeyn (VKH) en kunstenaar Wilfried Dewulf.)

Op 29 oktober werd Torhoutenaar Dominique De Ruyter 30 jaar, op zaterdag 30 oktober werd zijn debuut-EP “Atlas” en de debuutdichtbundel  “Nobody cares” voorgesteld ten huize Dominique.

EP 'Atlas'

De EP met 4 nummers werd opgenomen in de professionele studio van producer Guus Fluit, de man achter Floyd Productions.

Nobody Cares...

De dichtbundel  'Nobody Cares …' met 30 gedichten werd samen met Dominique verzorgd, begeleid  en aangemaakt door Vriendenkring Kunst Houtland. De illustraties bij de gedichten werden gemaakt door kunstenaar Wilfried Dewulf uit Assebroek.


De tekst op de backcover van zijn dichtbundel omschrijft perfect het streven van Dominique in zijn muziek en poëzie.

Dominique De Ruyter (° 29/10/1991)

Blindgeboren laat hij zich graag als "een zeer bijziender persoon" omschrijven. Als multi-instrumentalist en zanger ging hij na de split van zijn laatste band Stoned Pony, solo. Zijn eerste mini-album Atlas is inmiddels een feit, maar desondanks zat er binnenin nog een ei. Een poëtisch ei, zo zou later blijken. Uit het “ei” komt zijn eerste bundel “Nobody cares… een dichter die het verder zocht …” Poëzie schrijven is voor hem het beste antidepressivum tegen het gestigmatiseer en het gediscrimineerd worden omwille van zijn visuele handicap. De poëzie in zijn maidenbundel is autobiografisch waarmee hij in zijn diepste binnenste laat kijken. Maar in het spelen met woorden, ook al bestaan ze soms niet, en met klanken vindt hij de kracht en in zijn muziek verwoordt hij dan weer zijn strijdvaardigheid.

Wie EP of poëziebundel wil bestellen kan dat via facebook Dominique De Ruyter: https://www.facebook.com/deruyterdominique