Er is een kindeke geboren...

Patrick Demarest

25/12/2020
Actua

19 en 20 december: take away koffie in de Sherlock. Jana Vanleeuwe (30) en Lander Moenaert (38) zijn in blijde verwachting van hun eerste kindje samen. Uitgerekend voor halfweg januari 2021. Corona doet me denken aan het boek Liefde in tijden van cholera van Gabriel Garcia Marquez. Zwanger zijn in tijden van corona...Bubbels...En plots was Léon daar op 22 december. Hoe ervaar je een zwangerschap in tijden van corona?


Lander Moenaert: "Hoe hebben we de zwangerschap ervaren tijdens Corona? Uiteraard is de beleving anders dan in gewone tijden. Dergelijk geluk wil je zoveel mogelijk delen met familie en vrienden maar de strenge maatregelen zorgden voor weinig tot geen sociale contacten. Ook consultaties bij de gynaecoloog mochten niet altijd bijgewoond worden door mezelf waardoor je toch belangrijke momenten mist als partner. Anderzijds konden we meer genieten van elkaar door de verplichte sluitingen en  konden de zwangerschap samen intens beleven, wat zeker positief is in deze moeilijke periode."

"Het vooruit kijken naar de geboorte was ook dubbel aangezien er geen bezoek mogelijk is. Dit is vooral heel jammer voor de dichte familie. Voor de eerste keer grootouders en overgrootmoeder worden is zo speciaal dat het voor ons moeilijk was om hen dat ontzegd zien te worden. Anderzijds biedt het ook de nodige rust tijdens de kraamperiode, wat positief is voor de kersverse mama en baby want intensief is het natuurlijk wel."

Tussen al dat geluk door polsen we ook even naar...Sherlock...

Lander: "Met de Sherlock doe ik er alles aan om status quo te blijven. We zijn onze klanten zeer dankbaar voor de bestellingen van ontbijtmanden, naast het financiële duwtje geeft het echt een goed gevoel dat de mensen ons willen steunen! Ik heb tijdens de lockdown ook een tijdje in de bouw gewerkt onder het motto ‘alles beetjes helpen’ 😊."

"Uiteindelijk is het zeer belangrijk dat er iets van reserves opgebouwd wordt want met de heraanleg van de Markt staat er ons ongetwijfeld nog een lastige periode te wachten. Zoals steeds blijven we echter immer positief. Er is nu wat tijd om te genieten van de geboorte van Léon en we voelen dat de heropening dichterbij komt. Hopelijk zo snel mogelijk zodat we er een schitterend nieuw jaar kunnen van maken. Ik wil van de gelegenheid ook gebruik maken om iedereen een vrolijk kerstfeest en gelukkig nieuwjaar te wensen."