Er is weer reden tot feesten!

Patrick Demarest

17/06/2021
Bedrijf

We mogen weer feesten! Voorlopig nog bescheiden maar tijdens de zomermaanden juli en augustus zou het toch al massaler mogen zijn. De eventsector durft langzaam weer te ademen. Zo ook Wouter Desmet van Feestplan die met zijn Beleefboxen heel creatief uit de hoek moest komen om de coronaperiode te overleven. "De kracht om door te zetten, vond ik bij mijn gezin", zegt hij onomwonden.

Wouter Desmet wordt in november 41 en liet zijn job als logistiek verantwoordelijke bij de Bond Moyson voor wat hij was om Feestplan uit te bouwen samen met zijn vrouw Valentine.

Feestplan bestaat ondertussen vier jaar en verhuisde willens nillens van de Roeselaarseweg naar een loods in de Industrielaan. Aan het groeiplan kwam even een einde.

Wat was bij de start het doel van Feestplan?

Wouter: "Feestjes organiseren voor de mensen hun plezier. Na twee jaar kon ik een grote overname doen met een groot volume aan verhuurmateriaal. Plots werden we gezien als verhuurbedrijf maar eigenlijk willen we altijd een eigen touch geven. We wilden en willen iets anders doen: een concept verkopen, sfeer verkopen, gezelligheid voor thuis!"

Zorgde corona en het ontwikkelen van de Beleef- en kidsboxen dan voor een back to the roots?

Wouter: "Eigenlijk wel. De Beleefbox is een verhaal van sfeer thuis voor koppels! Afstappen van het digitale verhaal...hoe begrijpen ze elkaar? Met de kinderen aan natuurbeleving doen!"

"Daar gaan we ons verder op focussen: mensen helpen bij de organisatie van hun feest, ze helpen genieten! Op dat vlak willen we een kwaliteitslabel zijn. De nadruk ligt op samenkomen en genieten."

"De verkoop van vuurhaarden, vuurschalen met grill en beleefboxen tijdens de coronaperiode was compleet gericht op het delen van momenten in beperkte kring. We gaan ons niet meer op massa richten, de mensen ook niet meer denk ik. Feesten tot 50 personen kunnen wel nog natuurlijk."

Hoe heb je de eventloze coronaperiode overleefd?

Wouter: "Veel mensen zijn niet boven water gebleven, zijn er mentaal onderdoor gegaan...Ik heb gelukkig wel nog de drive om verder te doen. Dat zit in mij: als ik voor iets ga, ga ik voor iets! En Feestplan is en blijft mijn kindje he!"

"De steun van mijn gezin heeft ervoor gezorgd dat ik het gered heb! Mijn vrouw Valentine Vanwalleghem heeft de switch gemaakt en het bedrijf verlaten en werkt nu voltijds als boekhoudster in een ander bedrijf."

"Ik had tijdens de coronaperiode heel veel tijd voor onze kinderen Luna (7), Eewaut (4) en Camille (1,5) en dat gaf me kracht maar bracht ook het besef van verantwoordelijkheid!"

"Ook mijn netwerk steunde me enorm: klanten, leveranciers, mede-ondernemers uit BNI Tielt. De onderlinge solidariteit was groot."

"En van een ding ben ik overtuigd; als ik dit overleef, blijf ik overleven!"

Wat is de betrachting van Feestplan nu?

Wouter: "De Beleefboxen verder uitbouwen! Ernaar streven dat die ingang vinden bij allerhande feestjes bij particulieren: jubilea, verjaardagsfeestjes...
Inspiratie verkopen voor een feest dus."

"En dan is er nog de markt van vakantiewoningen en B&B die ik wil aanboren en Feestplan kan familieboxen per thema of op maat gemaakt op de markt brengen..."

Wie interesse heeft in de Beleef- en kidsboxen kan tijdens de Batjes terecht op de stand van Feestplan aan Shoekids op de Burg. Prijs van de boxen: van 59 tot 99 euro.