Eureka leerlingen tweede jaar STEM winnen trofee op LEGO-wedstrijd

Patrick Demarest

29/11/2022
Onderwijs

Op zondag 27 november 2022 zakten twee leerlingenteams uit de 1ste graad STEM van atheneum Eureka in Torhout af naar Kortrijk voor de regiofinale van de FIRST LEGO LEAGUE, een wedstrijd waarin jaarlijks meer dan 200.000 jongeren van overal ter wereld het hoofd bieden aan  maatschappelijke uitdagingen van morgen. Het team uit het tweede jaar STEM mocht de ROBOT DESIGN AWARD in ontvangst nemen!

"Dit jaar was het thema SUPERPOWERED", legt leerkracht STEM Christophe Van Linthoudt uit "opnieuw een razend actueel en maatschappelijk thema want alles rond energie is met de huidige energiecrisis een uiterst interessant onderwerp."

Duidelijk nagenietend vertelt Avery Groenweghe uit 1AB, "We moesten een aantal missies uitvoeren met behulp van onze zelf gebouwde LEGO robot. Naast de missies moest elk team ook zijn eigen ontworpen robot voorstellen aan een jury van experts uit de technologiesector"

Robot Design Award

Het team uit het tweede jaar STEM mocht de ROBOT DESIGN AWARD in ontvangst nemen! “De jury was onder de indruk van de bouwstructuur en de veelzijdigheid aan mechanische functies die we hadden ingebouwd", vertelt Tim Vanhove uit 2AA vol trots.

Meer weten over hoe atheneum Eureka invulling geeft aan STEM? Neem een kijkje op atheneumeureka.be of volg de school op Instagram en Facebook.