Eventday ORRT Torhout

Patrick Demarest

28/08/2019
vereniging

Op zaterdag 31 augustus staat de eventday van ORRT Torhout, Off-Road Rc Racing Torhout, voor Off-Road radio controled schaalmodel wagens op de kalender. Het parcours bevindt zich in de Bruggestraat 109, achter de Aveve aan oprit 10 van de E403.

"Voorzitter Tom Vercarre: "Momenteel zijn we de enige club in West- en Oost-Vlaanderen waar op een buitenpiste kan gereden worden met rc wagens. De ondergrond bestaat uit astro (kunstgras). Leuke bochten en jumps zorgen ervoor dat toeschouwers en piloten een heus spektakel voorgeschoteld krijgen."

"Ondertussen zijn we aan het 4de seizoen bezig in Torhout. Daarvoor hebben we 3 jaar in Eernegem een dergelijk parkoers gehad."

"Wij bieden dus een afgebakend parkoers aan waar het veilig is voor piloten, omstaanders en de wagens zelf. Je leert je wagen beter kennen, en we begeleiden je van aankoop tot het perfect afstellen van jouw wagen."

"Naast vrij rijden organiseren we ook clubwedstrijden en een manche voor het Belgisch kampioenschap.Iedereen die dus interesse heeft in deze hobby kan bij ons terecht."

Programma op zaterdag 31 augustus

Alle bezoekers kunnen van 10 tot 21 uur rijden met hun eigen rc wagen of kunnen onder begeleiding met beschikbare wagens rijden. 2dehands spullen zijn er ook te koop.

Tussen 12 en 15 uur is er apperitief BBQ voor de leden en genodigden.

Vanaf 15 uur  zijn er demo wedstrijden onder de noemer van ORRT-battle (Off-road Rc Racing Torhout), deze eindigen om 21 uur.

Voor de kleinere kinderen wordt een tijdelijke tweede piste gelegd waar ze met dezelfde wagens tegen elkaar kunnen racen.
Alle activiteiten, behalve de BBQ, zijn gratis

Meer info: Tom Vercarre (0473/261292 )