Extra slager voor Carrefour Market in Don Bosco

Patrick Demarest

22/11/2022
winkel

Zes weken is Simon Petitqueux, inderdaad de zoon van zaakvoerster Heidi Pollet, actief als slager in Carrefour Market in Don Bosco. Hij vervoegde er Ronny Van Dycke die 25 jaar als slager voor Carrefour werkt en zomaar eventjes 72 jaar op de teller staan heeft. “Werken is mijn hobby en ik doe verder zolang ik kan”, zegt hij.

De slagerij- en traiteurafdeling in de Carrefour Market in Don Bosco is al altijd een van de sterkste onderdelen van het warenhuis geweest. Met de komst van Simon wordt niet alleen geïnvesteerd in de slagerij maar ook in de toekomst van de winkel zelf.

Elk zijn specialiteit

Ronny Van Dycke woont in Roeselare en komt meestal met zijn elektrische fiets werken naar Torhout.

“We hebben hier elk zijn specialiteit. Voor droge worst, hutsepot en bereide varkenswangetjes moet je bij mij zijn.”

“Gehakt en worst zijn mijn specialiteiten”, zegt Simon (26) die na 6 jaar Carrefour Maldegem nu naar Torhout verhuisde. “Dat is inderdaad ook met het oog op de toekomst.”

Versnijden en bereiden

De ruime afdeling vlees en kaas, achteraan in de winkel, biedt naast kaas, charcuterie, vers vlees ook allerhande salades en bereidingen.”

Ronny en Simon: “Van de charcuterie maken we een aantal heerlijke salades zelf: vlees- en vissmos, vleessalade, tonijnsalade en garnaalsalade. Alle bereidingen om op te warmen worden hier gemaakt. En we versnijden ook alle runds- en varkensvlees zelf. Op die manier hebben we het hele proces zelf in handen. Nu de winkel weer up to date is, hebben we meer dan onze handen vol. Een groot en gevarieerd aanbod, hygiëne als uithangbord en service voor de klant zijn onze troeven. Daarom is er nu ook een compleet nieuwe webshop: carrefourtorhout.be. Zo kan de klant al onze specialiteiten van thuis uit bestellen!"

Naast het versnijdings- en bereidingswerk springen de beide slagers ook bij achter de toonbank als het nodig is.