Feest in 't Groen op 28 mei op vernieuwde Don Boscoplein

Patrick Demarest

11/05/2023
Actua

Feest in 't Groen is één van de gezelligste familie-evenementen op de Torhoutse evenementenkalender! Dit jaar trekt dit feest naar het Don Boscoplein. Op zondag 28 mei kan je er van 14 tot 18 uur genieten van een totaalspektakel voor jong en oud.

Op zondag 28 mei is het weer tijd voor Feest in 't Groen. Dit jaar vindt het feest plaats op het vernieuwde Don Boscoplein. Met veel toeters en bellen wil men dan ook tijdens dit groene feest deze vernieuwde groenzone, centraal gelegen in de wijk Don Bosco, officieel openen. Er valt van alles te beleven en te ontdekken tussen 14 en 18 uur.

Feest in 't Groen belooft een totaalspektakel te worden voor jong en oud. Geschminkt als elf of trol kan je de verborgen plekjes van het wijkgroen verkennen. Of je kan mee op stap met de kabouterverteller langs het blotevoetenpad. Geniet van een verfrissend drankje, doe een dansje tijdens het optreden van the Gambits en vergeet zeker geen selfie te nemen. Plaats hem op sociale media met de hashtag #visittorhout.

Bijenvriendelijk

Neem deel aan de bijenfietsroute en ontdek meer over het leven van de bij. Onderweg los je enkele vraagjes op en test je je kennis over de bij. Er is een fietsenparking voorzien aan het Don Boscoplein.

Blijf je liever op het plein zelf? Een imker leert jou alles over de wondere bijenwereld.

Vergeet zeker niet jouw bloemenzaadjes af te halen aan de stand van de bijenwerkgroep. Zo kan je thuis ook wat bloemen voor onze bijtjes zaaien, want zonder bijen geen lekkernijen.

Tuinhier Torhout

Zin om te kringlopen, te composteren of te fermenteren, maar weet je niet hoe eraan te beginnen? De kringloopkrachten en Tuinhier Torhout staan je heel graag met woord en daad bij.

100% Torhouts

Feest in 't Groen is het moment om je te laten verleiden door al je zintuigen. Bij een aantal standjes kan je genieten van heerlijke lokale producten. Kom zeker eens proeven en laat je betoveren door smaak, duurzaamheid en kwaliteit uit eigen streek. 

Test elektrische fietsen of laat je fiets labelen!

Zin om een elektrische fiets uit te testen? Dat kan! Wie zijn fiets wil beschermen tegen diefstal kan zijn fiets bij de stand van mobiliteit gratis laten labelen. Vergeet je identiteitskaart niet!

Plantenbiebs

Ken jij al onze plantenbiebs? Torhout telt er momenteel drie. Breng een bezoekje aan de mobiele plantenbieb tijdens Feest in 't Groen en zaai jouw eigen zonnebloemen of plant een stekje van een kamerplant.

Gratis toegang - Kom zeker met de fiets dan parkeer je heel dichtbij!

"Feest in 't Groen is een écht familiefeest! Het is fijn te zien hoe iedereen elk jaar opnieuw geniet van dit gezellige evenement. Kom met de fiets, laat je verleiden door een heerlijk lokaal natje en droogje, ontdek het vernieuwde Don Boscoplein, maar geniet vooral van het gezellig samenzijn in het groen", vertelt Elsie Desmet, schepen van toerisme, natuur en groen.