Festivalsfeer op 6 mei in Eureka

Patrick Demarest

05/05/2018
cultuur/onderwijs

Op zondag 6 mei 2018 waan je je op een festival op de terreinen van basisschool en atheneum Eureka (Scholengroep Impact). De leerlingen bieden een ontbijt aan ten voordele van vzw De Klapdeur (vereniging voor mensen in armoede). Van 10 tot 17 uur vindt er een actieve opendeurdag plaats met rondleidingen en workshops afgewisseld met tal van animatie zoals kindergrime, een circusshow, optredens, bar met reüniecafé en foodtrucks.

Geen statische presentatie

Natuurlijk is een opendeurdag een informatieve dag, maar als school die investeert in het welbevinden van de leerlingen, mag zo’n dag best vrolijk en kleurrijk zijn. Op 6 mei stralen zowel de basisschool als het atheneum datgene uit waar ze elke dag voor staan: toekomstgericht denken (bezoek de future classroom!), ontwikkelen van talent (woon de judotraining bij!) en leerplezier als basis voor leerwinst (denk ook aan onze nestklassen).

 

London calling

Met steun van het Erasmus+ programma van de Europese Unie en het ADC College kunnen de leerlingen uit het beroepsonderwijs richting verzorging en zevende jaar thuis- en bejaardenzorg van Eureka Atheneum een Europees gecertificeerde buitenlandse stage volgen in Londen. Dit certificaat zal een extra stimulans zijn voor hun carrière en kan zelfs letterlijk grensverleggend zijn. In elk geval is het een uitstekende manier om te groeien naar zelfstandigheid en open-mindedness.

Wie meer info wil, kan terecht op http://www.eureka-go.be/ of op 050/21 33 21 (vragen naar wnd. directeur Line Dewulf voor basisschool Eureka en naar directeur Ilse Coucke voor atheneum Eureka)

Iedereen is welkom op 6 mei!

 Adres: Rijselstraat 110, 8820 Torhout

Eureka maakt deel uit van Scholengroep Impact, scholen die indruk maken