Fietsproject Kortemarkstraat

Patrick Demarest

05/06/2021
straat/wijk

Het fietsproject in de Kortemarkstraat tussen Kruiskensstraat en de grens met Kortemark krijgt vorm. De omgevingsvergunning voor de aanleg van een losliggend fietspad loopt en de samenwerking met de partners wordt vastgelegd.

In de Kortemarkstraat tussen Kruiskensstraat en de grens met Kortemark zal een losliggend fietspad gecreëerd worden. De rijweg wordt van het fietspad gescheiden door een groene berm met aangepaste verlichting. De nieuwe afmetingen van het fietspad naast de rijweg resulteerden in grondinnames langs het traject met een verschuiving van de rooilijn tot gevolg. Het nieuw rooilijnplan wordt voorgelegd aan de gemeenteraad voor uitvoering.


Fietsinfrastructuur wordt tevens mee gefinancierd door het Fietsfonds, vandaar dat de provincie West-Vlaanderen mee participeert in het financieel verhaal en de uitvoering op het terrein mee opvolgt.


Naast de vernieuwing van de rijweg, staat de rioolbeheerder Fluvius in voor de aanleg van een gescheiden stelsel, en zal de verspreide bebouwing collectief aansluiten op het rioleringsnetwerk.


Deze bevoegdheden en taken worden gebundeld in een samenwerkingsovereenkomst tussen de 3 partijen, voor we in uitvoering gaan. Deze modaliteiten worden eveneens in de raad van mei voorgelegd.


"Reeds geruime tijd is het fietspad in erbarmelijke staat. Het project is reeds enkele jaren lopende, maar nu slaan we twee vliegen in één klap. Een gescheiden rioolstelsel én een aangepast fietspad naar de noden op vandaag. Voor de bewoners en bedrijven zal het tijdelijk wat hinder met zich meebrengen, maar dat zullen we zo goed mogelijk communiceren." zegt schepen van openbare werken, Hans Blomme.

 De uitvoering van de werken start in 2022.