Met de start van het nieuwe schooljaar zullen de leerlingen van de basisschool Driekoningen zich binnen een fietszone kunnen begeven naar de school. Een eerste deel van deze fietszone werd begin augustus gerealiseerd in de Steenveldstraat tussen de Aartrijkestraat en de Aardenhuttestraat en een stukje in de Zeeweg.
Het lokaal bestuur besloot om in de omgeving van basisschool Driekoningen een fietszone te realiseren. Een eerste deel van deze fietszone werd begin augustus gerealiseerd in de Steenveldstraat tussen de Aartrijkestraat en de Aardenhuttestraat en een stukje in de Zeeweg. Bij de heraanleg van de Driekoningenstraat zal ook daar een stukje fietszone gerealiseerd worden tussen de Aartrijkestraat en de Gavervijver. De stad legt fietsstraten aan op die locaties waar ze een meerwaarde vormen. De centrumstraten, attractiepolen, en vooral schoolomgevingen zijn ideaal om een fietszone in te richten. In heel wat schoolomgevingen zijn al fietszones aanwezig die hun nut bewijzen.
Fietssuggestiestrook
Aansluitend op de fietszone werden in de Steenveldstraat vanaf de Aardenhuttenstraat tot aan de kruising met de Groene 62 okerkleurige fietssuggestiestroken aangebracht.
"We blijven investeren in veilige schoolomgevingen. Fietszones zorgen voor trager verkeer, ouders en kinderen kunnen op een veilige manier fietsen tot aan de schoolpoort. Ook de schoolroutes moeten veilig zijn. Daarom voorzien we ook fietssuggestiestroken langs de Steenveldstraat tot aan de Groene 62. De Groene 62 is een ideale, veilige fietsroute naar de scholen, Wijnendale en het centrum van onze stad," zegt Elsie Desmet, schepen van Mobiliteit.
Wat is een fietszone?
Wat zijn de voordelen van een fietszone?
Fietsbeleidsplan in uitrol
In de gemeenteraad van april werd het fietsbeleidsplan goedgekeurd waarin fietszone in schoolomgevingen een prominente rol kregen. Ook binnen de opgemaakte schoolvervoerplannen was de fietszone in de omgeving van de basisschool Driekoningen één van de geplande acties.