Fiscaal bureel Vandevyver & Delie: van boekhouding tot financieel project…

Patrick Demarest

02/05/2016
Bedrijf

Fiscaal bureel Vandevyver & Delie ontstond in 1998 na een geruisloze fusie tussen de boekhoudkantoren van Dudal en Delie en het kantoor van Roland Vandevyver. De kantoren waren respectievelijk gevestigd in de ’s Gravenwinkelstraat en in de Nieuwstraat en verhuisden bij de nieuwe start naar een nieuwbouw in de Bruggestraat 106.

IMG_1097

Luc Delie (°1958) is de man die het kantoor stuurt. “Roland Vandevyver is ondertussen met pensioen en is niet langer vennoot. Toch bedient hij nog altijd enkele van zijn trouwe klanten”, zegt Luc. “Op 1 januari 2014 werd Joeri Meulemeester vennoot zodat er dus opnieuw twee vennoten zijn. We behielden de naam omdat dat volgens ons een sterk merk is. De bedoeling is dat mijn zoon Nicolas binnen twee à drie jaar ook vennoot wordt. Op die manier kan de jonge generatie de zaak verder runnen en kan ik stap per stap uitstappen. Net zoals in het begin gaat de overgang van generatie op generatie ook nu geruisloos verlopen.”
De nieuwe vennoot
“We waren op zoek naar versterking voor het kantoor en Dorine Vanwynsberghe die hier bediende is, kende Joeri”, zegt Luc.

IMG_1113

“Zo ging de bal aan het rollen en kwam Joeri in 2009 het team versterken. Ondertussen zijn we met zijn zessen: Roland Vandevyver, Dorine Vanwynsberghe, Nicolas Delie, Leen Huwé en de twee erkende boekhouder-fiscalisten Joeri en mezelf”, verduidelijkt Luc.

IMG_1127

“Vanaf de eerste gesprekken opperde Luc de mogelijkheid om vennoot te worden”, zegt Joeri (38). “Dat zag ik wel zitten. Het volledig van nul opstarten als zelfstandig boekhouder betekent immers het moeizaam opbouwen van een eigen cliënteel, bovendien kan je alleen niet meer alle facetten beheersen. We zijn nu ook met twee om het gewicht van de zaak te dragen en dat is altijd beter dan alleen aan de slag te moeten gaan. 1 + 1 is meer dan 2 op dat vlak en dat kan dus alleen maar ten goede komen van de klant. Bovendien kan ik rekenen op de collega’s om te overleggen en te brainstormen. Werken als zelfstandige geeft mij in elk geval een goed gevoel.”
“Samen met Roland bouwde ik een familiaal cliënteel uit. Dat willen we uiteraard behouden maar tezelfdertijd moeten we vernieuwen, moderniseren”, zegt Luc. “Daarom is een goede mix van ervaring en vernieuwing een noodzaak.”
De evolutie van het kantoor
“Fiscaliteit en boekhouding is de kern van onze activiteit”, zegt Luc, “maar door de vele nieuwe computerprogramma’s moet je als kantoor een totale service bieden.  Klanten stellen een project voor en verlangen van ons advies, een financieel plan, prognoses en een budget…Eenmaal opgestart vragen ze verder advies. Wij zijn in alle soorten materies het eerste aanspreekpunt: personeel, bancaire zaken…De job is dus enorm complex geworden. Daarom voerden we een taakverdeling in op het kantoor en laten we ons bijstaan door specialisten op hun domein.”

Vandevyver & Delie heeft ongeveer 310 klanten verspreid over heel West-Vlaanderen, gaande van bijberoepen, over zelfstandigen tot kleine en grote vennootschappen en bedrijven.

IMG_1117

“Daar waar Nicolas zich toelegt op eenmanszaken en personenbelasting, neem ik de vennootschappen en vennootschapsbelasting voor mijn rekening”, schets Joeri de taakverdeling op kantoor. “Ook speciale werkzaamheden doe ik meestal: business, financiële plannen maken, advies over loonoptimalisatie, waardering van aandelen, bijstand in verband met overlating, overnames, … Mijn expertise als taxconsultant directe belastingen bij mijn vorige werkgever komt trouwens nog goed van pas in de job nu.”
“Roland is aan het uitbollen”, gaat Luc verder. “Nicolas geeft ook nog deeltijds les in de Hogeschool in Brussel, Leen is A1 boekhoudster en belast met de vennootschappen en Dorine geeft zowel hier als op locatie boekhoudkundige ondersteuning. De totale organisatie en de eindbeslissingen liggen als zaakvoerder nog bij mij. Alles passeert nog door mijn handen. Een dubbele controle is nooit slecht.”
Toekomst
“Het is niet de bedoeling om op korte en middellange termijn veel te veranderen aan het kantoor”, zegt Joeri. “We hopen op een verdere continue natuurlijke groei.” “Die is er nog altijd en meestal via mond-tot-mondreclame”, bevestigt Luc.

[wppa type="slide" album="456"][/wppa] (c) Apriotief bvba
Fiscaal bureel Vandevyver & Delie
Bruggestraat 106
8820 Torhout
050 22 12 88
info@delievdv.be
www.delievdv.be

 

bigpic
Foto 1 van 15
bigpic
Foto 2 van 15
bigpic
Foto 3 van 15
bigpic
Foto 4 van 15
bigpic
Foto 5 van 15
bigpic
Foto 6 van 15
bigpic
Foto 7 van 15
bigpic
Foto 8 van 15
bigpic
Foto 9 van 15
bigpic
Foto 10 van 15
bigpic
Foto 11 van 15
bigpic
Foto 12 van 15
bigpic
Foto 13 van 15
bigpic
Foto 14 van 15
bigpic
Foto 15 van 15
Foto 1 van 15
Foto 2 van 15
Foto 3 van 15
Foto 4 van 15
Foto 5 van 15
Foto 6 van 15
Foto 7 van 15
Foto 8 van 15
Foto 9 van 15
Foto 10 van 15
Foto 11 van 15
Foto 12 van 15
Foto 13 van 15
Foto 14 van 15
Foto 15 van 15