Flower Power Batjes in Torhout

Patrick Demarest

07/06/2017
Actua straat/wijk winkel

Het weekend van 16, 17 en 18 juni brengt onder andere de Batjes, de Nacht van West-Vlaanderen, het wereldrecord bbq en death ride uit de kerktoren naar Torhout.

IMG_6859

Op vrijdag ontvangt Torhout naar jaarlijkse gewoonte opnieuw de Nacht van West-Vlaanderen. Met tal van loopwedstrijden en wandeltochten davert het Torhoutse grondgebied op haar vesten.

P1120617

En alsof dat nog niet voldoende is, springen de klinkers op het Marktplein nog hoger de lucht in dankzij een muzikaal programma waarop dit jaar drie sfeerbrengengde partybands staan:

19 uur - RETROFUNCOVERBAND
21.10 uur - EDJE SKA & THE PILCHARDS
23 uur:- THE AMAZING FLOWERS

De genodigde VIP's van vzw De Nacht vinden op deze avond onderdak in Huis Bekaert waar de BBQ Fielesoofen heel het weekend achter het vuur gaan staan. Doel? Het wereldrecord BBQ'en verbreken. Omstreeks 18 uur op zondag - aansluitend op de bekendmaking van de spaaractie - weten we of dat effectief zal gelukt zijn.

Nog op vrijdag wordt ook het startschot gegeven van de JC Island Beach Bar. Met strandstoelen, bars, foodtrucks en een volleybalterrein op zand hebben de ondernemers van JCI Houtland (op de parking van de Financiën aan de Burg) een smaakmakende vervanger gevonden voor Heerlijk Houtland dat dit jaar niet meer doorgaat.

IMG_6819

Ook heel wat handelaars staken de koppen bij elkaar om per winkelstraat een mooi aanbod op het menu te plaatsen. De Burg bijt de spits af met een eerste keer Disco Ambi (18u) op vrijdag. Maar ook in het weekend kan het volk hier terecht voor kinderanimatie, een springkasteel, de biertent van de brandweer… en ga zo maar door. Ook in de Oostendestraat - met onder meer de Houtland Dixieband, Beweegcoachteam en Vespa's van Xclusive Bike - en de Zuidstraat - die gratis bellenblazers uitdeelt, oldtimers en hippiebusjes inzet, workshops houdt en net als de andere winkelstraten inzet op kinderanimatie - zal voor jong en oud ontzettend veel te doen zijn.

IMG_5632

Eveneens op zaterdag en zondag (steeds van 14u tot 18u) organiseert het stad een Death Ride uit de kerktoren. Deze zal  5 euro kosten en landen naast het podium aan het Vrijetijdshuis. In de promo-campagne van deze Flower Power Batjes werd een caravan op 3 juni live op de markt met graffiti omgedoopt. Hieraan werd een selfiewedstrijd gekoppeld die op dit moment gaande is. Wie de caravan kan vinden in de centrumstraten en op een ludieke manier poseert, maakt kans op zo'n gratis Death Ride.

En het stopt niet… met T&T Crew (bekend van Belgium's Got Talent) krijgen we op zaterdag niet alleen een spectaculaire trampoline-act, ook minder gekend talent van Torhout krijgt de kans het podium in te palmen onder de noemer 'Torhout Toont Talent'. Inschrijven kan via vrijetijdshuis@torhout.be. Dansschool The Move toont alvast het goede voorbeeld op zondag (15u-17u) alvorens we luisteren naar wie de auto, elektrische fiets en andere prijzen via de spaaractie in de wacht sleept.

IMG_5697