Geef bloed op 21 of 28 december!

Patrick Demarest

16/12/2016
Actua vereniging

Schepen Rita Dewulf, plaatselijke verantwoordelijke bloedafnames Rode Kruis Torhout, doet voor de bloedinzameling van december in de brandweerkazerne van Torhout een speciale oproep naar nieuwe donoren om bloed te komen geven. "We hebben samen met het stadsbestuur een actie opgezet om nieuwe én bestaande donoren warm te maken om bloed te komen geven. Er worden namelijk 10 Torhoutbonnen verloot onder alle donoren tijdens beide bloedinzamelingen in december. Dit kan - naast een leuke babbel - een extra stimulans zijn om bloed te komen geven in december. Want je moet weten dat ook heel wat mensen het eindejaar doorbrengen in het ziekenhuis."

bloed

"We hebben dit jaar al 42 nieuwe donoren aangeworven en als we er in slagen om in december nog eens 40 nieuwe donoren te overtuigen om bloed te komen geven, mogen we onze stad 'Gemeente met een hart' noemen. Dit is een label dat het Rode Kruis toekent aan gemeenten die acties ondernemen om het aantal bloedgevers te doen stijgen. Er wordt gezorgd voor extra personeel door het Rode Kruis zodat de bloedafnames zo vlot mogelijk verlopen. Je kan de zelftest doen om te weten of je bloed mag geven: www.rodekruis.be/donorzelftest
Bloedinzameling: Woensdag 21 december en 28 december van 16 tot 20 uur in de Brandweerkazerne van Torhout, Aartrijkestraat 13 Torhout.
Voor info: Rita Dewulf, 0475/793191 of dewulf.rita@skynet.be