Geen eerste elftal in 2021-2022 bij SK Torhout

Patrick Demarest

28/12/2020
sport vereniging

SK Torhout last een sabbatjaar in voor het eerste elftal volgend seizoen, 2021-2022 dus. Voorzitter Stephaan De Pessemier en het bestuur willen zich niet aan financiële avonturen wagen. Covid-19 brengt te veel onzekerheid met zich mee op dat vlak.

Voorzitter Stephaan De Pessemier: “In 2014-2015 lasten we ook al eens een sabbatjaar in voor ons eerste elftal, we gaan dat nu opnieuw doen.”

“Door covid-19 zijn we immers in een hevig vaarwater terecht gekomen. De lijst van activiteiten die weggevallen zijn waarop wij geld genereerden, is behoorlijk lang: twee keer de Paardenmarkt, Nacht van Vlaanderen, de openingsspeeldag met maaltijd, eetfestijnen…”

“We zagen dus een pak inkomsten verloren gaan. Op vlak van sponsoring, met dank aan al onze sponsors trouwens en ook aan de stad Torhout, is het ook koffiedik kijken. En dan is er nog de uitspraak van het grondwettelijk hof en de nieuwe wetgeving inzake verenigingswerk, waarbij 10% belasting door de club en 10% belasting door de verenigingswerker moet worden betaald,  die voor de clubs trainers een stuk duurder zullen maken. Wanneer zullen de kantines opnieuw open mogen en wat gaan ze opbrengen? Al die zaken zorgen ervoor dat we geen financiële draagkracht kunnen bekomen voor een eerste elftal in seizoen 2021-2022. En dus lassen we een sabbatjaar in voor de eerste ploeg.”

Verder met de jeugd

“Van 5 jaar tot en met de U21 blijft iedereen welkom. We blijven 130 jongeren voetbalgenot geven! Als de jeugdcompetitie opnieuw start, gaan er maar liefst 3 ploegjes U9 ingeschreven worden. Dat is voor ons het belangrijkste. Daarom willen we ook financieel gezond blijven.”

"Over de beloften, ouder dan 21 jaar dus, viel nog geen beslissing. We gaan zien hoever we staan."

“Als er nu of volgend seizoen iemand is die het schip wil leiden dan zal ik met plezier mijn functie doorgeven. Sedert de herstart van SK Torhout in het seizoen 2001-2002 ben ik de enige die nog overblijft en dat als niet Torhoutenaar. In ons bestuur komt ook niemand bij en we worden ouder…Ook dat speelt uiteraard een rol. Daarom moeten wij als positieve familiale voetbalclub durven onze ambities bijstellen en dat hebben we dus gedaan!”