Geen kampioenenhulde en sportlaureaten, wel de Koarle en sportclubhelden

Patrick Demarest

07/02/2021
sport vereniging

2020 werd een vreemd sportjaar en dat heeft ook gevolgen voor een aantal zaken: de subsidies en de kampioenenhulde en verkiezing van de sportlaureaten.

(Geen kampioenenhulde en verkiezing sportlaureaten dit jaar. Op de foto de laureaten van 2019 met huldiging in februari 2020)

Subsidies 2021

Omdat afgelopen jaar voor veel verenigingen een jaar was waarop de club op een laag pitje draaide, besliste het schepencollege om de werkingssubsidies voor sportverenigingen toe te kennen zoals die vorig jaar werden toegekend. Verenigingen die vorig jaar geen subsidie ontvingen en dit jaar wel een subsidie wensen aan te vragen, kunnen een dossier aanvragen. Organisatiecomités die geen evenementen konden organiseren in 2020, zullen dit jaar geen subsidie ontvangen.  Organisatiecomités die wel evenementen konden organiseren in 2020 vullen een aanvraagformulier voor organisatiecomités in.

Sportlaureaten 2020

Omdat de meeste competitiesporten op een laag pitje draaiden in 2020 zullen dit jaar geen kampioenenhulde en verkiezingen van de sportlaureaten gebeuren, MAAR de sportdienst heeft iets anders in petto:

  • De Koarle - de trofee voor iemand die zich een carrière lang uitzonderlijk verdienstelijk heeft gemaakt voor de sport, over clubgrenzen heen, wordt wel uitgereikt.
  • In heel wat clubs is er wel iemand te vinden die zich in deze tijden van corona uitzonderlijk heeft ingezet om ondanks alle maatregelen, de club draaiende te houden, trainingen aan te passen, digitale trainingen te organiseren, contact te houden met de leden, kortom de Sportclubheld van uw vereniging wil men in de bloemetjes zetten.

Er kan maar één persoon de Koarle krijgen, dus bij meerdere kandidaten zal er een verkiezing georganiseerd worden.  Per vereniging zal je één coronaheld mogen aanduiden.  Iedere aangeduide held zal in de bloemetjes gezet worden.