Geen Nacht van Vlaanderen in 2021

Patrick Demarest

30/04/2021
Actua sport

Hierbij een persmededeling vanwege het bestuur van de Nacht van Vlaanderen. Loop- en wandelhappening die in 2019 in totaal 7600 deelnemers telde. In 2020 kon de organisatie omwille van corona helaas niet doorgaan, dit jaar dus ook niet. Maar….er wordt gekeken voor enkele alternatieven.

Geen Nacht van Vlaanderen in 2021!

Met pijn in het hart moeten wij de beslissing nemen dat we de 41ste Nacht van Vlaanderen niet kunnen organiseren door de aanslepende coronamaatregelen.

Er zal dus geen 'Nacht' georganiseerd worden op 18 juni, maar voor wandelaars en lopers houden we nog enkele alternatieven achter de hand.

WANDELEN: Op zaterdag 19 juni zouden we de Batjestocht willen organiseren vanuit een alternatieve startplaats: Voetbalstadion De Velodroom, Bruggestraat 29, op 200 m van de Industrielaan, waar we traditioneel van start gaan tijdens een 'normale' Nacht. De wandelafstanden worden dan 6-10-14-20-24-30 km. Indien er dan nog steeds niet gewerkt mag worden met inschrijvingen en barfaciliteiten, zal de tocht permanent bepijld blijven van 18 tot en met 27 juni.

Wie al ingeschreven was voor de wandeltochten van de Nacht van Vlaanderen zal die inschrijving gewoon kunnen overzetten naar de editie van 2022, op vrijdag 17 juni, voor een -hopelijk- schitterende editie van ons evenement! Voor vragen mag je steeds contact opnemen: dirk.verduyn@skynet.be.

(Ook dit jaar geen bedrijven die aan teambuilding kunnen doen zoals hier AD Delhaize Torhout)

LOPEN
We doen er alles aan om op zondag 20 juni op een afgesloten circuit van 5 km een paar loopwedstrijden te houden, voor zover de coronamaatregelen het ons toelaten. Telkens met een beperkt aantal deelnemers van 25, 50 of 100 lopers. Enkel de hogere overheid beslist over het aantal deelnemers.

Zodra we zeker zijn zal je hier alle info vinden, onder meer over de inschrijvingsmodaliteiten.

Voor vragen mag je steeds contact opnemen met André Mingneau via amos@telenet.be met als onderwerp van je mail: “NVV Run 2021”

(Ook geen Vip dus dit jaar.)