Geen sociale kerstmarkt wel kerstwandeling

Patrick Demarest

13/12/2021
Actua

Door de stijgende coronacijfers heeft de Torhoutse Raad voor Ontwikkelingssamenwerking/Samenwerkingsontwikkeling (TROSSO) beslist om de hartverwarmende kerstmarkt dit jaar niet te laten doorgaan. Er komt wel een alternatief voor de verenigingen die hun producten en werking in de kijker willen zetten. En dat laatste dat mag je letterlijk nemen!

Van zondag 19 december tot en met zondag 9 januari kan je in Torhout op zoek gaan naar kleine hartverwarmende kerstmannetjes. Deze zullen verspreid zitten over een wandelparcours dat volledig kinderwagen- en rolstoeltoegankelijk is. Een wandeling waarlangs je de goede doelen ontdekt waar onze Torhoutse verenigingen zich actief voor inzetten. Maak deze mooie winterwandeling langs enkele hartverwarmende etalages. Ontdek het aanbod en de producten van onze Torhoutse verenigingen die zich vol enthousiasme inzetten voor ontwikkelingssamenwerking.


Volgens schepen van Toerisme en Noord-Zuidbeleid Elsie Desmet toont dit initiatief aan dat we de Torhoutse verenigingen en hun goede doelen niet in de kou laten staan: “Een kerstmarkt is de dag van vandaag niet aan de orde door de stijgende coronacijfers. Ik ben zeer blij dat we daarom dit alternatief kunnen aanbieden aan de Torhoutse verenigingen". 

Het gratis deelname formulier kan je printen via onze website (www.visittorhout.be/hartverwarmende-kerstwandeling). Je kan ook een papieren formulier ophalen in het stadskantoor en in het Vrijetijdshuis.

Kan jij alle kerstmannetjes vinden? Duid ze aan op de kaart en breng je kaart binnen in de brievenbus van het Vrijetijdshuis. Wie weet win jij een extra hartverwarmend geschenk! Veel succes!